Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

«Es esmu zagle.» Aizskarošo teikumu lika rakstīt audzināšanas nolūkos

LNT raidījumā Tautas balss trešdien izskanējušajai versijai par gadījumu, kad Madonas 1.vidusskolas 1.klases audzinātāja likusi skolniecei Alisei (7) uzrakstīt uz lapas "Es esmu zagle" un uzkarināt to kaklā, skolas pedagogi nepiekrīt. LNT adresētajā atklātajā vēstulē viņi norāda, ka incidents atspoguļots virspusēji un neprecīzi, nav ņemta vērā tā iepriekšējā vēsture.

Skolas angļu valodas skolotāja un arodbiedrības priekšsēdētāja Varenīte Vīgante Dienai noliedz, ka audzinātāja likusi lapu uzkarināt, vien uzrakstīt šo teikumu — tas darīts audzināšanas nolūkos, jo klasē bijis ilgstošs konflikts.


Lai paņirgātos


Kā skaidro V.Vīgante, atgadījums noticis pirms trijām nedēļām. Starpbrīdī klases puiši lielījušies ar diskiem, vēlāk viens no tiem atrasts Alises blakussēdētājas Gaismas somā, par vainīgu atzīta Alise. Kā Tautas balsij stāstījis meitenes tēvs Gatis Dreimanis, "viņai lika uzrakstīt klases priekšā ar tādu noteikumu, ka viņai otrā dienā būs ar to uzrakstu jāstaigā."

Šo versiju skolas darbinieki kategoriski noliedz. Kā stāsta V.Vīgante, Alise to darījusi ar nolūku paņirgāties — Gaisma, kurai ir "sarežģīts ģimenes stāvoklis", regulāri apcelta kopš rudens. "Citi sāka rādīt uz viņu ar pirkstiem un saukāt par zagli — viņa bija dreboša, raudoša," saka V.Vīgante. Lai vainīgajai meitenei liktu pārdomāt savu rīcību, audzinātāja likusi uzrakstīt aizskarošo tekstu.

Pati rakstīja, pati pielika


"Doma bijusi — nedari otram to, ko pats nevēlies saņemt. Uzraksti šos vārdus un sajūti, kā tie darbojas," V.Vīgante skaidro kolēģes rīcību un piebilst, ka uzkarināt lapu viņa nav likusi. To apstiprina arī skolas direktors Romāns Ližbovskis. "Kā ko tādu var izdomāt?" viņš vaicā. Tiesa, raidījumā audzinātāja izsakās: "Viņa pati to rakstīja, viņa pati to sev pielika."

Uzreiz pēc notikušā sasaukta vecāku sapulce, kur jautājums noskaidrots. Pēc V.Vīgantes teiktā, Alises tēvs atvainojies skolas vadībai un pedagogiem. Kā stāsta Tautas balss redaktore Ilva Everte, pirms sižets palaists ēterā, viņš zvanījis arī LNT un skaidrojis situāciju, piebilstot, ka jūt spiedienu no skolas puses. Ar G.Dreimani, kurš patlaban atrodas ārzemēs, Dienai sazināties neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas