Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Būvdarbi uz Vidzemes šosejas pie Bērzkroga

Turpinās ceļa segas pārbūve Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam (88,10.-95,20. km) Cēsu un Priekuļu novados, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Pašreiz tur darbi norit četros ar luksoforiem regulētos posmos remontposma galos – Rīdzenes pusē un Bērzkroga pusē. Tajos tiek izbūvēts jauns salturīgais slānis un šķembu pamats. Plānots, ka šogad pirms ziemas pārtraukuma tur ieklās arī asfalta apakškārtu. Zem augsta uzbēruma tiek remontēta arī tuneļveida caurteka Rauņa upītei, kas ir viena no Raunas pietekām.

Visa posma pārbūves laikā tiks izbūvēts jauns salturīgais slānis un divkārtu šķembu pamats, tiks ieklātas trīs kārtas asfalta ar kopējo biezumu 15 cm. Uzbēruma noturībai pie Rauņa tiks iebūvētas 3 m augstas gabionu atbalstsienas, ko nostiprinās ar grunts enkuriem. Citviet, lai izlīdzinātu ceļa garenprofilu, pacels uzbēruma līmeni.    

Būvdarbus veic Igaunijas uzņēmums AS TREV-2 Grupp, to līgumcena ir 10,5 miljoni eiro (ar PVN), ko līdzfinansē Kohēzijas fonds (KF). Darbiem ir atvēlētas 210 kalendārās dienas. Ņemot vērā ziemas tehnoloģisko pārtraukumu, būvdarbus paredzēts pabeigt nākamajā rudenī.

Netālu no šī remontposma, braucot no Rīgas puses turpinās Kaķupītes caurtekas (85,6. km) pārbūve, ko veic SIA Rīgas tilti. Šo darbu līgumcena ir 862 tūkstoši eiro (ar PVN), un to nodrošina valsts budžets.

Lai pārbūvētu caurteku, kuras garums 27 m un platums 7,5 m, ir pārrakti 7500 m³ grunts. Autoceļa uzbēruma augstums līdz caurtekas gultnei ir 12 m, bet virs caurtekas – 7 m. Caurtekas betonēšanas darbi jau ir pabeigti, un pašreiz tai tiek izbūvētas atbalstsienas. Arī šos darbus uz ziemu pārtrauks, plāno pabeigt pirms Jāņiem.  

Top komentāri

Būvnieks
B
Kaut kā par daudz tai Kaķupītei. Tur bija sena un skaista caurteka.Vajadzēja tikai nedaudz nostiprināt malas. Aizdomas uz otkatu vai tamlīdzīgi.
Nejēga
N
Cik Priekuļos ir novadu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas