Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

FOTO: Latvijas drošību sargās seši ASV tanki

Turpinot operāciju Atlantic Resolve, Ādažos nogādās sešus ASV tankus un sešas kaujas mašīnas, kas stiprinās Latvijas un pārējo Baltijas valstu drošību.

ASV tanki M1A2 Abrams, bruņumašīnas M2A3 Bradley un atbalsta tehnika šodien tika izkrauta Rīgas ostā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Tehnikas piegāde notika operācijas Atlantic Resolve izpildes gaitā, atbalstot ASV armijas 2.kavalērijas pulka nomaiņu ar 3.kājnieku divīzijas 1.brigādi. Šī brigāde Latvijā plāno palikt uz rotācijas laiku - aptuveni trīs mēnešiem. ASV karavīri, kuri trenēsies ar šo tehniku, Latvijā plāno ierasties marta beigās.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērn pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākušas operāciju Atlantic Resolve - tā ir mācību operācija Baltijas valstīs un Polijā. Tās mērķis ir apliecināt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas iedzīvotājiem, ka alianse viņus aizstāvēs.

Kopš februāra Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku. Tāpēc pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas Bradley un Stryker, kā arī cita veida militārā tehnika.

Jau ziņots, ka ASV bija pirmā valsts, kura, saasinoties notikumiem Ukrainā, pērn pavasarī uz Latviju nosūtīja desantniekus, kurus oktobra sākumā nomainīja ASV smagās bruņutehnikas 150 karavīru lielā rota ar pieciem tankiem Abrams un 12 bruņotām kaujas mašīnām Bradley.

Šogad janvārī iepriekšminēto rotu nomainīja 170 ASV karavīri un 50 militārās tehnikas vienības, tostarp 17 dažādas modifikācijas bruņotas kaujas mašīnas Stryker.

ASV spēki uzturas Ādažu bāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas