Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Pasniegtas Latvijas lepnums 2016 balvas

Jau trīspadsmito gadu Latvijas lepnuma ceremonijā tika godināti cilvēki, kuri dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, sarežģītā situācijā nepaliek malā, palīdz, izglābj un atbalsta, tādējādi iedvesmojot ar savu pašaizliedzību, nesavtību, kā arī spēj motivēt mūs ikvienu dzīvē sasniegt vairāk un nepadoties. Akciju Latvijas lepnums organizē laikraksts Diena un telekanāls TV3 ar Rīgas Brīvostas pārvaldes un Valsts akciju sabiedrības Latvijas dzelzceļš gādību.

Ar Latvijas lepnumam pieteiktajiem stāstiem iepazinās un balvu ieguvējus šogad noteica žūrija vienpadsmit cilvēku sastāvā: aktrise Zane Daudziņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, nominācijas Sargeņģeļi ieguvēji 2015. gadā – Zane un Agris Bārbali, BMX riteņbraucējs un treneris Ivo Lakučs, kustības Riga Tech Girls iniciatore, kā arī koprades telpas The Mill dibinātāja Anna Andersone, mūziķis Dons, TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska, rakstniece Inga Žolude, MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena un laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš.
 

Latvijas lepnuma balva tika pasniegta desmit nominācijās:

Nominācijā Drosmīgais bērns balvu saņēma Herberts Zeibots. Pateicoties Herberta Zeibota drosmei, pēc sniega motocikla negadījuma uz Daugavas ledus izdzīvoja Ūdens atpūtas un sporta centra laivu nomas īpašnieks Māris Reimanis, kā arī pats Herberts.

Nominācijā Iedvesmotājs balvu saņēma Zigmunds Zaļenko. Brocēnos saukts par Zigi – cilvēks, kurš vairāk nekā 10 gadu garumā kļuvis gandrīz vai neaizstājams, iedvesmojot bērnus un jauniešus, brīvprātīgi mācot tiem dažādas sociālās prasmes, kopīgi realizējot daudz dažādu ideju, kā arī ieviešot koka auto modeļu radīšanu arī Brocēnos.

Nominācijā Skolotājs balvu saņēma Lāsma Gabduļina. Lāsmu dēvē gan par bērnu skolotāju un treneri, gan arī draugu, atbalstītāju un glābēju. Daudz vietējo Lejasciema jauniešu Lāsma ar saviem treniņiem paglābusi no greizu ceļu iešanas: viņa motivējusi un iedvesmojusi strādāt.

Nominācijā Ģimene balvu saņēma Silvija  Zemīte. Silvija uzņēmusies rūpes par bērniem, dodot tiem pajumti, nodrošinot iespējas mācīties un, galvenais, sniedzot sirsnību, atbalstu. Silvija izaudzinājusi arī četrus pašas bērnus.

Nominācijā Novadnieks balvu saņēma Marta Binduka. Veikusi būtisku novadpētnieicības darbu - ar Martas Bindukas iniciatīvu un pašas darbu pie tās Galēnos pirms  trim gadiem izveidots latviešu dzejnieka un  filozofa Roberta Mūka, īstajā vārdā Roberta Avena, piemiņas muzejs.

Nominācijā Cilvēks cilvēkam balvu saņēma Andris Biezbārdis. Jau vairāk nekā 30 gadus Andris Biezbārdis strādā Valsts sociālās aprūpes centra Kurzeme filiālē Veģi, palīdzot attīstīt zīmēšanas prasmes garīgi un fiziski slimiem centra iemītniekiem. Andris ir vairāk nekā skolotājs  - vienmēr centrā gaidīts uzticams draugs un sarunu biedrs, spējot saskatīt talantu šajos cilvēkos.

Nominācijā Sirdsdarbs balvu saņēma Valda Pavloviča. Valda vada Inčukalna Invalīdu biedrību Mūsmājas un ar apbrīnojamu enerģiju uzņemas rūpes, kā arī dāvā sirdssiltumu Inčukalna līdzcilvēkiem, palīdzot grūtībās un iedvesmojot pilnvērtīgai ikdienai.

Nominācijā Vairāk nekā prasa pienākums balvu saņēma Kaspars Ūdris. Aizgūstot ideju Indijā, Kaspars Ūdris šogad īstenojis unikālu labdarības akciju Dzīvo vesels, sniedzot konsultācijas un nodrošinot nepieciešamās ķirurģiskās manipulācijas Jēkabpils pilsētā un apkārtējos novados dzīvojošajiem pensionāriem, invalīdiem un politiski represētām personām.

Nominācijā Sargeņģelis balvu saņēma Valentīna Stabulniece. Trīspadsmit gadu laikā kļuvusi par audžu mammu jau 44 bērniem. "Tas, ko viņa dara, ir neiespējamā misija," pieteikuma vēstulē Latvijas lepnumam 2016 par sievieti raksta Gundars Āboliņš. Un nudien – viņa ne vien atvērusi sava nama durvis svešinieku atvasēm, bet arī atdevusi tām visu savu sirdi.

Nominācijā Caur ērkšķiem uz zvaigznēm balvu saņēma Gatis Caunītis. Gatis Caunītis no Bebriem sešu gadu vecumā ielīda nenoslēgtā transformatora kastē un zaudēja rokas. Pieaugot viņam nācās pārliecināt gan sevi, gan citus, ka cilvēkam bez rokām nav jāsēž mājās. "Durvis vaļā, tu vari iet, darīt," saka Gatis, kurš sevi pieņēmis kā līdzvērtīgu sabiedrības daļu un nu vēlas, lai tā pieņem arī viņu un citus ar invaliditāti.

Latvijas lepnuma stāstus varēs lasīt žurnāla SestDiena speciālizdevumā Latvijas lepnums 2016, kas iznāks 30. decembrī. To saņems laikraksta Diena un žurnāla SestDiena abonenti, kā arī to varēs iegādāties kopā ar laikrakstu ikvienā preses tirdzniecības vietā.

Akcijas Latvijas lepnums rīkotāji pateicas ikvienam, kurš dalījās ar stāstu par mūsu iedvesmojošajiem līdzcilvēkiem, sūtot vēstules un aizpildot pieteikumus elektroniski!

Paldies reģionālajiem laikrakstiem, kas iedzīvotājus visā Latvijā informēja par akcijas norisi: Alūksnes Ziņas, Auseklis (Limbaži), Brīvā Daugava (Jēkabpils), Dzirkstele (Gulbene), Ezerzeme (Krāslava), Jūrmalas Vārds, Kursas Laiks (Liepāja), Kurzemnieks (Kuldīga), Latgales Laiks (Daugavpils), Ogres Vēstis Visiem, Rēzeknes Vēstis, Rīgas Apriņķa Avīze, Stars (Madona), Talsu Vēstis, Zemgale (Dobele), Zemgales Ziņas (Jelgava), Ziemeļlatvija (Valka).

Paldies par sadarbību Latvijas lepnumu godināšanas dienā: SIA EuroPark Latvia, restorānam Neiburgs, beķerejai Ēlande un SIA TITLED!


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Top komentāri

Arča
A
Divas lietas : 1.tie trīs personāži (ameriks, auglis un trešais zutis) degradē pasākuma būtību-Latvijas lepnums! 2. Vai man vienam tā likās, ka balva par izglābšanos no Daugavas bija sava stulbuma slavinājums? Paši vizinājas, paši izglābjas... Pārējais skaisti un aizkustinoši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas