Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Pirms autovadītāju protesta Jelgavā intensīvi lāpa bedrītes

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad «bedru akcijā» piedalījās pat teju simt autovadītāju, šodien protesta brauciens «Mēs pret bedrēm! Sadzirdiet mūs!»  pulcējis vien nedaudz vairāk par 20 šoferiem. Tomēr, kad kolonna tuvojās policistu ielenktajai Jelgavas domes ēkai pilsētas centrā, akcijas dalībniekus ar skaļu signalizēšanu atbalstīja arī daudz citu autovadītāju.

Zīmīgi, ka jau trešdien līdz vēlam vakaram un arī šodien tieši protesta akcijas laikā Lielajā  ielā iepretim domes namam, vērojama intensīva bedrīšu lāpīšana. Akcijas «Mēs pret bedrēm! Sadzirdiet mūs!» rīkotājs Aivars Blūmfelds Zemgales ziņām pauda, ka «šādā veidā dome parāda, ka ielu stāvokļa uzlabošana pašvaldībai ir drīzāk izrādīšanās, nevis patiesas rūpes».

Tāpat kā citus gadus arī šogad lielai daļai domes ēkas logu priekšā bija aizvērtas žalūzijas, nekādu interesi par notiekošo akciju neizrādīja arī pilsētas mērs Andris Rāviņš (ZZS). Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks (ZZS) preses dienesta sagatavotā ziņojumā pauž: «Apsveicami, ka pilsētas iedzīvotāji ir aktīvi un izsaka savus priekšlikumus par to, kas viņus uztrauc un nav vienaldzīgi. Pēdējos gados Jelgavas pilsētā ir ļoti daudz ir strādāts pie ielu seguma uzlabošanas. 2009. gadā kopumā pilsētā ir atjaunoti vairāk kā 11 kilometri ielu seguma, līdz ar to kopumā bedru skaits Jelgavas ielās ir samazinājies. Pašvaldība arī turpmāk, izmantojot ES struktūrfondu līdzekļus, strādās pie plānveidīgas pilsētas ielu renovācijas.»

Kamēr domnieki izlikās, ka «bedru akcija» nemaz nenotiek, lielu interesi par to izrādīja Valsts policijas un Jelgavas Pašvaldības policijas darbinieki. Līdz brīdim, kad automašīnu kolonna pietuvojās domes ēkai, divi Valsts policijas darbinieki slēpās pretējā ielas pusē aiz kādas dzīvojamās mājas. Tiklīdz akcijas dalībnieki brauca gar domi un skaļi signalizēja, abi ceļu policisti sāka fotografēt ar sēru lentēm un plakātiem rotātās mašīnas.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Aivars Putniņš par šo policistu rīcību izteicās īsi: «Vai man tas būtu jāskaidro?» Pēc viņa sacītā, likumsargi tieši akcijas brīdī fotografējuši domes ēku, nevis tai garām braucošos šoferus. «Policisti šajā laikā varēja fiksēt, piemēram, ceļu satiksmes negadījumus vai pārkāpumus,» pauda A.Putniņš.    

Akcijas noslēgumā tās rīkotājs A.Blūmfelds Jelgavas domē iesniedza atklāto vēstuli, kurā  prasa pašvaldības skaidrojumu par kritisko ceļu seguma stāvokli Jelgavā. «Kamēr pilsētā ceļu būves un remontu jomā  vietām redzama miljonu latu vērtu projektu īstenošana, joprojām Jelgavā ir ievērojams skaits ielu, kuru stāvoklis ir vairāk nekā neapmierinošs,» teikts vēstulē. Vienlaikus A.Blūmfeldu pārsteidz Jelgavas vadības izteiktais inertums pret ceļu remonta darbu kvalitātes pieprasīšanu no šo darbu veicējiem – līdz šim ceļu būvnieki ne reizi vien izvairījušies no nekvalitatīva remonta defektu novēršanas par saviem līdzekļiem. «Šāda pilsētas vadības attieksme liek domāt, ka līdzekļi tiek izlietoti nelietderīgi, jo saremontētās ielas neilgā laikā atkal kļūst neizbraucamas, kā rezultātā tiek nodarīti būtiski zaudējumi autobraucējiem, kā arī rada apdraudējumu satiksmes drošībai.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas