Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Sieviešu solidaritātes gājiens pulcē aptuveni 250 cilvēku

Šodien Rīgā notikušais Sieviešu solidaritātes gājiens, kura mērķis bija iestāties pret vardarbību pret sievietēm, pulcēja vairāk nekā 250 dalībniekus, novēroja aģentūra LETA.

Pasākuma dalībnieku vidū bija dažāda gada gājuma gan sievietes, gan vīrieši. Gājiena dalībnieki bija sagatavojuši arī vairākus desmitus plakātu, uz kuriem bija tādi uzraksti kā "Sieviešu tiesības = cilvēktiesības", "Klusēšana - varmākas zelts", "Neaplauz meitenēm spārnus", "Stambulas konvencijas ratificēšanu šajā gadsimtā" un citi.

Gājiens sākās Esplanādē un tālāk virzījās garām Brīvības piemineklim līdz Doma laukumam.

Gājiens notika jau ceturto reizi, un kā pirms pasākuma atklāšanas pastāstīja tā organizatori, iepriekšējos gados ar akcijas palīdzību uzmanība pievērsta tam, ka sievietes tiek asociētas ar sabiedrības nabadzības seju, ka sievietēm pašām ir tiesības lemt par to, ko darīt ar savu ķermeni, kā arī tam, ka arī sieviešu tiesības ir jāievēro tāpat kā cilvēktiesības.

Gājienu apmeklēja arī virkne politiķu, piemēram, bijusī veselības ministre Anda Čakša (JV), Progresīvie valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, Attīstībai/Par Saeimas deputāte Inese Voika un citi.

Pasākuma rīkotāji ar akcijas starpniecību aicina ikvienu izvēlēties neklusēt, bet iesaistīties un rīkoties, iestājoties pret vardarbību. Gadījumos, kad ir aizdomas par vardarbību, aicina runāt ar cietušo, pavaicāt, vai nav nepieciešama palīdzība. Savukārt situācijās, kur ir acīmredzama vardarbība, nepieciešams zvanīt policijai un, lai vērstos pret varmāku iesniegumu policijai varat rakstīt arī bez cietušā piekrišanas.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
atsevišķas publiskas vājprāta formas vislabāk ir izlikties neredzam, nepievērst uzmanību, nedot tām pašapliecināšanās enerģiju, netaisīt tām bezmaksas reklāmu.
VVZ
V
Man nešķiet, ka viņas (un arī dažus viņus) vajadzētu nosodīt, jo, ja cilvēki ir sisti, pie tam sisti pa galvu, tad no viņiem var sagaidīt viskautko! Atliek atcerēties to gadījumu, kad vecis noraka zelta podu un pēc tam nevarēja nekādi atcerēties, kurā vietā, jo viņam pa galvu bija iespērusi ķēve, un vairs ne ko jēdza, ne atcerējās. Pēc briesmīgā spēriena darījās zem sevis, sievu vairs nepazina. Tāpēc nenosodīsim šī gājiena dalībniekus- kā izskatās- liktenis viņus nav žēlojis!
ļuļa
ļ
prātiņ nāc mājās. galvenais, protams, ir vicināt plakātus, kas aicina cīnīties pret kapitālismu. ar šo vien šis gājiens sevi ir pilnībā atmaskojis un degradējis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas