Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: ugunsgrēks Ventspilī lokalizēts

Pulksten 12.31 ugunsgrēks Ventspilī, kur dega desmit degvielas cisternas, lokalizēts, liesmas ir apdzēstas un turpinās cisternu dzesēšanas darbi, Dienu informēja VUGD pārstāve Inga Vetere. "Tagad iet uz labo pusi", dažas minūtes pēc 13.00 sacīja I.Vetere. VUGD rīcībā nebija informācijas par iespējamiem cilvēku upuriem negadījumā.

"Mašīnists un viņa palīgs pazuduši bez vēsts un pašlaik par viņu pazušanu ir divas versijas - vai nu viņi ir sadeguši vai arī aizbēguši no notikuma vietas," sestdien žurnālistiem norādīja Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš, ziņo BNS.

Kopumā ugunsdzēšanas darbos piedalījās 2 ugunsdzēsēju vilcieni, 14 autocisternas, 2 sūkņu stacijas, 1 šļūteņu mašīna. Glābšanas darbojas piedalījās divi Latvijas Dzelzceļam piederošie ugundzēsības vilcieni no Ventspils un Jelgavas, vietējie Ventspils ugunsdzēsēji, kā arī no Liepājas, Talsiem, Stendes, Kuldīgas un Rīgas. Tāpat iesaistīti bija arī speciālie ugunsdzēsēji no uzņēmumiem Ventamonjaks un Ventbunkers.

I.Vetere stāstīja, ka desmit cisternas ar benzīnu aizdegušās pēc tam, kad stāvošā vilcienā ieskrējis otrs vilciens. Pārējās degvielas cisternas ir aizvilktas drošā attālumā.

Debesis virs Ventspils patlaban ir tīras, dūmus vairs neredz, Dienai pirms vieniem dienā stāstīja Ventspils iedzīvotājs Andris Krūzamjagi. Viņš Dienai atsūtīja arī fotogrāfijas, kas bija uzņemtas gan no viņa mājas kāpņu telpas, kas atrodas pilsētas otrā pusē jeb 4-5 km no notikuma vietas, gan netālu no notikuma vietas uz dzelzceļa. A.Krūzamjagi stāstīja, ka liela daļa pilsētnieku bija devušies klātienē vērot notiekošo. 

Patlaban nav informācijas, ka negadījumā Ventspilī būtu cietis kāds cilvēks, Dienai stāstīja VP pārstāve Sintija Virse. Kravas vilciena pirmie vagoni, kurā atradās mašīnists un palīgs, atrodas uz sliedēm. Nav arī skaidri apstākļi, kā notika vilciena bremzēšana, kuras rezultātā vilciena vairāki vagoni noskrēja no sliedēm.  Dzelzceļa satiksme šajā vietā ir slēgta, notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji un policisti. Ugunsgrēks dzelzceļa stacijā "Ventspils 2"sācies pēc tam, kad no sliedēm noskrējuši kravas vilciena pieci vagoni, kuri arī aizdegušies. Tas noticis, vilcienam ienākot stacijā.

Kā jau ziņots, šorīt dzelzceļa stacijā "Ventspils 2" aizdegušās vairākas cisternas ar degvielu. Izsaukumu uz negadījumu glābēji saņēmuši šorīt plkst.10.06, vēstīja LETA. Negadījums noticis 9.50. Izziņots īpaši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. No negadījuma vietas līdz tuvākajiem cilvēku mājokļiem ir trīs kilometri.

S.Virse Dienai sacīja, ka vajadzības gadījumā attiecīgās iestādes lemšot par nepieciešamību evakuēt tuvāko namu iedzīvotājus.

Tomēr, kā pārliecinājās Diena, pilsētā daudziem ventspilniekiem rīts sācies kā ierasti un viņi nav informēti par notikušo avāriju. Sazinoties ar vairākiem iedzīvotājiem noskaidrojām, ka viņu rīcībā rīta pusē nebija informācijas par avāriju uz dzelzceļa. 

Aculiecinieki Dienai agrāk stāstīja, ka aina pat attālu no notikuma vietas bijusi "šaušalīga". Apmēram 10-15 metrus augstais uguns stabs un milzīgs melnu dūmu mutulis redzams pat no vairākus kilometrus attālās Vārves. Savukārt virzienā no Kuldīgas uz Ventspili novērota dodamies ugunsdzēsēju mašīna, kas nozīmē, ka izsaukta palīdzība no kaimiņu rajona.

Ventspils pašvaldības mājaslapā ventspils.lv nekāda informācija par notiekošo nav atrodama. Tā kā nesen ir slēgts arī ziņu portāls ventasbalss.lv, arī šajā vietnē informācijas nav. Ventspilī ir vietējā televīzija SKATVIS un radio SWH filiāle. Tomēr nekāda informācija, kā jārīkojas cilvēkiem, pagaidām neesot pārraidīta.

(papildināts ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĀCAM ACULIECĪBAS

Ja esat Ventspilī, sūtiet mums savas fotogrāfijas un aculiecības.

Mūsu adrese [email protected]

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas