Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

FOTO: Uzņēmējs no Ķīnas Ozolniekos būvē divas daudzdzīvokļu mājas

Ozolniekos, salīdzinot ar rajonu ap novada Domes ēku, Saules ielas apkaime, dažkārt tiek saukta par "Ozolnieku Šanhaju" un izskatās diezgan noplukusi. Tajā pagaidām nav nevienas renovētas mājas, asfalta klājums ir bedrains, daudzviet ielas klāj tikai grants. Noliktavas un padomju laikā būvētas saimniecības ēkas aizsedz skatu uz Ozolnieku dīķi.

Šī visai nepievilcīgā apkaime šovasar nebija šķērslis Ķīnas uzņēmējam Vanam Sjuefenam iegādāties Didzim Seržānam piederošo uzņēmumu Alžāni un sākt būvēt modernu daudzdzīvokļu māju, ko vietējie iesaukuši par "ķīniešu māju", trešdien raksta laikraksts Zemgales Ziņas.

Savulaik uzņēmums Alžāni bija noslēdzis līgumu ar pašvaldību, lai Saules ielā uzceltu divas daudzdzīvokļu mājas. Alžānu bijušā īpašnieka tēvs Uldis Seržāns, kuram firma piederēja agrāk, Zemgales Ziņām pastāstījis, ka 2006. gadā Alžāni ielika pamatus divām mājām, kur katrā bija paredzēti 40 dzīvokļi. Taču saimnieciskā lejupslīde firmas plānus izjauca. Kredītsaistības ar banku Alžāniem saglabājās. Tādēļ Seržāns ir apmierināts, ka  firmai atradās pircējs – ķīnietis Vans Sjuefens, kam pieder uzņēmums Riga Sunrise.

Ķīniešu uzņēmējs Seržānam atklājis, ka pirmā daudzdzīvokļu māja līdz jumtam tiks uzbūvēta vēl šogad, bet otra turpat blakus – līdz nākamajai vasarai.

"Tādējādi Alžāni būs izpildījuši līgumu ar pašvaldību – līdz 2014. gadam uzcelt divas daudzdzīvokļu mājas," apmierināti izteicies Seržāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas