Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Foto: Veco RAFiņu izstāde Jelgavā

No 17. līdz 19.maijam Jelgavā Muzeju nakts ietvaros pirmoreiz Latvijā notiek RAF vintage festivāls, kura laikā iespējams apskatīt vecos RAF autobusu modeļus.

RAF vintage festivāla laikā iespējams apskatīt vairāk nekā 15 dažādus RAF autobusu modeļus, no kuriem lielākā daļa ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti, informēja NP Jelgavas biznesa parka vadītāja Arta Nordmane.

Festivāls norisinās Jelgavā, industriālā parka NP Jelgavas Biznesa Parks teritorijā, kur agrāk atradās leģendārā Rīgas autobusu fabrika jeb RAF, kas bija viena no modernākajām ražotnēm Padomju Savienībā un tika dēvēta par RAF Republika. Publiskai apskatei RAF vintage festivāla izstāde būs pieejama Muzeju nakts laikā - 19.maijā.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem RAFiņiem interesenti varēs iepazīties ar vēsturiskām relikvijām - gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

RAF vintage festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iejusties populārā RAF 22031 Latvija neatliekamās medicīniskās palīdzības pasažiera lomā, savām acīm skatīt vienu no tikai 10 jebkad saražotajiem RAF 976M autobusiem, kā arī iztēloties, kā savulaik notika tirdzniecība no RAF 2924 autoveikala.

Festivālā būs aplūkojams arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedra Valda Ģīļa pasaulē vienīgais līdz šim pilnībā restaurētais mikroautobuss RAF 977 Latvija modelis.

NP Jelgavas Biznesa Parks atrodas Aviācijas ielā 18, Jelgavā, 23 hektāru plašā vēsturiskās automobiļu rūpnīcas RAF teritorijā ar 107 700 kvadrātmetru iznomājamo telpu platību.

Patlaban šai teritorijā darbojas vairākas ražotnes. Nomnieku profils - metāla, stikla un gumijas apstrāde, gofrētā kartona ražotne, plastmasas pārstrāde un citas jomas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas