Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gadījumā, kad grūtnieci smagā stāvoklī nogādāja nepiemērotā slimnīcā, pārkāpumus neatrod

Veselības inspekcija (VI) pabeigusi pārbaudi par gadījumu, kad grūtniece smagā stāvoklī ar ātrās palīdzības automašīnu nogādāta Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Talsos, kur nav dzemdību nodaļas, taču nevienā no pacientes veselības aprūpes posmiem pārkāpumi netika konstatēti.

VI pārstāve Dagnija Būmane informē, ka pārbaudē vērtēts, kā tika nodrošināta medicīniskās aprūpes kvalitāte. Paciente uz slimnīcu tika nogādāta, lai sniegtu neatliekamu palīdzību dzīvībai draudošā situācijā. Ekspertīzes laikā noskaidrojās, ka savlaicīga un profesionāla veselības aprūpe pacientei tika nodrošināta no brīža, kad pie viņas ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, līdz brīdim, kad paciente pabeidza ārstēšanos Rīgā. Pārbaude tika sākta pēc medijos izskanējušas informācijas.

Jau ziņots, ka VI bija sākusi pārbaudi par gadījumu, kad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Talsos, kur nav dzemdību nodaļas, nogādāta grūtniece smagā stāvoklī. 7.decembra vakarā slimnīcas Talsu filiāles Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dežūrbrigāde ieveda pacienti ar komplicētām dzemdībām, masīvu asiņošanu, nestabilu vispārējo stāvokli un aizdomām par bojāgājušu augli, kas tālāko izmeklējumu gaitā apstiprinājies.

"Jāpiezīmē, ka NMPD pārstāvjiem telefoniski tika paskaidrots, ka Talsu filiālē šajā laikā nav pieejams ne ginekologs, ne neonantologs (bērnu ārsts), ne operāciju zāles personāls. Šie argumenti netika ņemti vērā, un paciente tika nogādāta Talsos. Vienlaicīgi NMPD pieņēma lēmumu nosūtīt uz Talsiem Katastrofu medicīnas centra (KMC) speciālistu - reanimatologa un ginekologa - brigādi," bija teikts slimnīcas paziņojumā.

Filiāles vadība esot mobilizējusi visus resursus, lai glābtu dzemdētājas dzīvību, tostarp atsaukusi operācijas zāles personālu no mājām un operatīvi sagatavojusi operāciju zāli. Tāpat uz slimnīcu ticis izsaukts vizuālās diagnostikas speciālists, lai nodrošinātu papildu diagnostiskās iespējas izsauktajiem KMC speciālistiem, norāda slimnīcas vadība.

Kad ieradušies KMC speciālisti - reanimatologs un ginekologs -, kā arī tika atvesti asins preparāti, sākusies operācija. Pēc operācijas saskaņota tālākās ārstēšanas taktika, nākamajā dienā paredzot pacientes pārvešanu uz specializētu klīniku Rīgā pēc stāvokļa stabilizācijas. Sieviete bija zaudējusi bērniņu un patlaban turpina ārstēties slimnīcā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas