Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Gaismas pils pabeigšanai vēl vajadzīgi gandrīz 10 miljoni latu

Nacionālās bibliotēkas Gaismas pils durvis vērs tikai nākamā gada beigās. Un šogad, 18 novembrī, kad bija plānota bibliotēkas atklāšana, tajā tikai sāksies iekārtošanas darbi. Novēlotie termiņi likuši Kultūras ministrijai arī lūgt papildu līdzekļus vairāk nekā deviņu miljonu latu apmērā. Arī jautājums par saules bateriju uzstādīšanu vēl nav atrisināts, vēsta Latvijas Radio.

Bibliotēkas ēkas būvniecība uzsākta 2008.gadā. Jau pirms ekonomiskā krīze, kas to piebremzēja. Rezultātā bibliotēkas darbus nav iespējams pabeigt pilnībā šī gada 18. novembrī, kā sākotnēji plānots un iestrādāts likumā. Gaismas pils savas durvis vērs tikai nākamā gada nogalē. Projekta vadītājs Kultūras ministrijā Indriķis Bulis skaidro, ka papildus būs arī nepieciešami ap 9 miljoniem latu, lai pilnvērtīgi iekārtotu telpas.

Finanšu ministrija gan vēl uzdevusi kultūras ministrija precizēt plānotās izmaksas, kā arī risināt jautājumus par saules paneļiem, kurus bija plānots izvietot uz bibliotēkas jumta. Saules bateriju uzstādīšanā pagaidām notiek diskusijas par to ekonomisko ieguvumu un simbolisko vērtību.

Kā norāda sabiedrība par atklātību Delna, bibliotēkas projekta vadītājiem vajadzētu aktīvāk sarunāties ar sabiedrību, vairāk skaidrot, kam nepieciešama nauda un cik liels ir ietaupījums, kas gūt būvniecības izmaksām samazinoties krīzes rezultātā.

Ēkas būvniecības kopējas izmaksas ir nedaudz vairāk kā 135 miljoni latu. Papildus nauda nepieciešama ar būvniecību nesaistītiem izdevumiem. Pašlaik vēl turpinās iekšējie apdares darbi, un starpsienu izbūve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas