Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galvaspilsētas attīstība uz krīta

Piekoriģējusi projektu izmaksas, Rīgas dome turpina lemt par arvien jauniem aizņēmumiem izglītības projektu īstenošanai
, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Vairāk nekā 3,4 miljonu eiro teritoriju labiekārtošanai pie 29 skolām un bērnudārziem – par šiem līdzekļiem plānots attīstīt un labiekārtot rotaļlaukumus, sporta laukumus, celiņus un žogus. Savukārt par 670 tūkstošiem eiro ieplānots renovēt ēku Katrīnas dambī, lai tur varētu izvietot bērnudārzu. Par projektu īstenošanai nepieciešamā aizņēmuma ņemšanu Rīgas dome gatavojas lemt otrdien. Naudu pašvaldība aizņemsies no Valsts kases vai cita aizdevēja – skatoties, kas piedāvās izdevīgākus noteikumus. Iepriekš domes amatpersonas atzinušas – Valsts kases likmes šobrīd ir ļoti izdevīgas.


Abu šo projektu īstenošanai pilsētas šī gada budžeta investīciju programmā paredzētas mazākas summas – attiecīgi ap 3,15 miljoni eiro un 550 tūkstoši eiro. Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja jau akceptējusi grozījumus šī gada budžeta investīciju programmā, gan nemainot kopējo summu, bet naudu pārdalot starp projektiem.

Samazinot paredzēto finansējumu vairākiem iecerētiem darbiem, piemēram, Natālijas Draudziņas vidusskolas renovācijas uzsākšanai atvēlot 570 000 eiroiepriekš domāto 800 000 eiro vietā, vai virtuvju bloku renovācijai bērnudārzos iezīmējot 820 tūkstošus eiro iepriekš lemto 1,03 miljonu eiro vietā, vairāk naudas tiks četriem projektiem

Starp tiem bez jau minētās izglītības iestāžu teritoriju labiekārtošanas un ēkas Katrīnas dambī renovācijas par 160 tūkstošiem eiro vairāk tiks arī dažādu skolu un bērnudārzu logu nomaiņai, fasāžu renovācijai un siltināšanai, bet par 60 tūkstošiem eiro vairāk – Rīgas 32. vidusskolas vienkāršotai renovācijai. Tā kā par aizņēmumiem šo projektu īstenošanai Rīgas dome jau lēmumus pieņēmusi, šodien iecerēts tos grozīt, nosakot, ka logu un fasāžu siltināšanai nepieciešams aizņemties teju 2,9 miljonus  eiro, bet darbiem 32. vidusskolā – 1,76 miljonus eiro, izriet no Rīgas domes lēmumprojekta. 


Visu rakstu Galvaspilsētas attīstība «uz krīta» lasiet 9. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas