Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ģimenes ārsti ik dienu saņem 400 paziņojumu par pacientiem, kuri izsaukuši ātros, bet nav nogādāti slimnīcā

Kopš 1.aprīļa ģimenes ārstiem vidēji ik dienu tiek nosūtīti 400 paziņojumi par viņu pacientiem, pie kuriem ir izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, bet kuri nav nogādāti slimnīcā, portālu Diena.lv informēja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Laura Lapiņa.

Vidēji vienai ģimenes ārstu praksei divu nedēļu laikā nosūtīti četri paziņojumi. Kopumā no 1. līdz 14.aprīlim izsūtīti 5586 paziņojumi.

Visbiežāk šo pacientu veselības stāvoklis neprasa ārstēšanos slimnīcā, bet gan ambulatoru ārstēšanu un aprūpi sava ģimenes ārsta uzraudzībā. Lai ģimenes ārstiem turpmāk būtu iespēja operatīvāk sekot līdzi savu pacientu veselības stāvoklim un ātrāk uzsākt nepieciešamo ārstēšanu, no 1.aprīļa stājusies spēkā jauna kārtība.

Saņemot paziņojumu, nākamajā darbdienā ģimenes ārstam, ārsta palīgam vai māsai ir jāsazinās ar pacientu, jāpārrunā pacienta veselības stāvoklis un turpmākā rīcība. Pacientam tomēr nav noteikti jāgaida zvans no ģimenes ārsta prakses, viņš pats, veicinot sadarbību, var piezvanīt uz ģimenes ārsta praksi un informēt par neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes izsaukumu un savu veselības stāvokli.

Paziņojumu nosūtīšana notiek, izmantojot e-veselības sistēmu, sadarbojoties Nacionālajam veselības dienestam ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas