Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ģimenes ārstu protests pacientiem lielas raizes nav radījis

Ģimenes ārstu protesta akcija, kuras laikā ģimenes ārsti tika aicināti līdz Ziemassvētkiem nepieņemt pacientus, trešdien lielas reizes pacientiem nav radījusi, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) informācija.

Kā pastāstīja NMPD Komunikācijas nodaļas pārstāve Inga Vītola, zvanus no pacientiem, kas sūdzētos, ka nav tikuši pie sava ģimenes ārsta un ka viņiem nepieciešama steidzama palīdzība, dienests nav saņēmis. Līdz trešdienas plkst.17 arī pa NVD bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 nav saņemta neviena sūdzība no pacientiem, ka viņiem netiktu nodrošināta ģimenes ārstu palīdzība, pastāstīja NVD pārstāve Laura Lapiņa.

Lapiņa gan atgādināja, ka plkst.17 darbu sāk ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001. Viņa neizteica prognozes, vai saistībā ar ģimenes ārstu protesta akciju zvanu skaits varētu pieaugt, tomēr sacīja, ka mediķi piekodināti informēt NVD, ja iedzīvotāji izsaka sūdzības.

Tikmēr Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) vadība pastāstīja, ka nav aicinājusi un neaicinās pieteikties tos ģimenes ārstus, kuri piedalās akcijā, tāpēc konkrētu protestējošo mediķu skaitu nosaukt nevarēs. LĢĀA gan pieņem, ka iesaistījušies daudzi un ar katru dienu iesaistījušos skaits būšot lielāks.

Jau ziņots, ka laikā no 19.decembra līdz 21.decembrim, kad daļa Latvijas ģimenes ārstu, kuri būs nolēmuši piedalīties LĢĀA organizētajā protesta akcijā, trīs dienas neapmeklējot darbu, praksēs dežurēs otrās māsas vai ārsta palīgi.
Ģimenes ārsta prakses turpinās būt atvērtas, māsa vai ārsta palīgs turpinās sniegt palīdzību savas kompetences ietvaros, tai skaitā informēs par iespējām saņemt veselības aprūpi citās ārstniecības iestādēs, norāda asociācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas