Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģimenes ārstus mudina izmantot garās Lieldienu brīvdienas un arī to laikā turpināt iedzīvotāju vakcināciju

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) rosina ģimenes ārstus izmantot garās Lieldienu brīvdienas un arī to laikā turpināt iedzīvotāju vakcināciju, izriet no viņa sacītā preses konferencē pēc valdības sēdes.

Vaicāts, vai ir bijis mudinājums brīvdienu laikā vakcinēt cilvēkus arī ģimenes ārstu praksēs, Pavļuts atbildēja apstiprinoši. Viņš teica, ka aicinājumi un mudinājumi ir bijuši, vienlaikus uzsverot, ka viņš nav tiesīgs ģimenes ārstiem dot rīkojumus.

Veselības ministrs norādīja, ka ģimenes ārstu praksēs būtu jābūt saņemtām vakcīnām. Tāpat viņš atzīmēja, ka negaidīti nedēļu ātrāk saņemtas lielas "AstraZeneca" un "Moderna" vakcīnu piegādes, kas ļauj sākt vakcināciju ar šīm gaidītajām vakcīnām pret Covid-19 par nedēļu ātrāk.

Pavļuts aicināja tos ģimenes ārstus, kuri vēl pagūs apzināt klientus un izveidot sarakstu, izmantot šīs garās brīvdienas, lai tikko atvestās vakcīnas liktu lietā un pasargātu iedzīvotājus.

Tāpat ministrs klāstīja, ka tāpēc Lieldienu laikā ir iedarbināti vakcinācijas centri, lai izmantotu iespēju vakcinēt iespējami daudz cilvēkus.

Jau ziņots, ka pirmie masu vakcinācijas centri pret Covid-19 astoņās Latvijas pilsētās sāks darbu sestdien, 3.aprīlī, liecina ceturtdien valdībai sēdei iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija.

Sestdien no plkst.10 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāks arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien, 4.aprīlī un turpināsies arī pirmdien, 5.aprīlī. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

VM informē, ka otrdien un trešdien Latvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai iedzīvotāju vakcinācijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas