Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Godinās Černobiļas AES avārijas seku likvidatorus

Ceturtdien, 26. aprīlī, Iekšlietu ministrijā notiks svinīgais pasākums, kurā pieminot Černobiļas AES avārijas gadadienu, 192 avārijas seku likvidēšanas dalībnieki saņems Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmes, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

"Černobiļas atomelektrostacijas avārija bija viena no lielākajām civilajām katastrofām cilvēces vēsturē, kas izmainīja tūkstošiem cilvēku dzīves un likteņus. Piemiņas zīmes pasniegšana man ir liels gods un iespēja izteikt Latvijas pateicību un apliecināt cieņu avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un viņu tuviniekiem. Radiācija neapšaubāmi ir ietekmējusi un pasliktinājusi šo cilvēku veselību, tāpēc ir būtiski, ka šiem cilvēkiem tiek nodrošināti nepieciešamie veselības aprūpes un sociālās aizsardzības pasākumi," norādījis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Ukrainas pagaidu pilnvarotā lietvede Latvijas Republikā Alisa Podoļaka, biedrības Latvijas savienība Černobiļa prezidents Arnolds Ārvaldis Vērzemnieks un biedrības viceprezidents Māris Šops.

Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmi var pasniegt personām, kuras piedalījās Černobiļas AES ekspluatācijas darbos un kurām ir izsniegta VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecība.

Piemiņas zīmi var piešķirt Latvijas pilsonim, nepilsonim, kā arī ārzemniekam, kuram ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā. Komisijai ir tiesības pieprasīt informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes par piemiņas zīmes kandidāta valstspiederību. Ja apbalvojamā persona ir mirusi, piemiņas zīmi pasniedz tā laulātajam vai lejupējiem, bet, ja lejupējo nav, tad tuvākās pakāpes augšupējiem radiniekiem vai brāļiem un māsām.

Ieteikumus kandidātu apbalvošanai izvērtē iekšlietu ministra apstiprināta apbalvošanas komisija, kuras sastāvā ir pārstāvji no Iekšlietu ministrijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, biedrības Latvijas savienība Černobiļa, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Aroda un radiācijas medicīnas centra.

Pieteikties piemiņas zīmes saņemšanai iespējams, sazinoties ar Iekšlietu ministriju, vai biedrību Latvijas savienība Černobiļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas