Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grestes ģimeni iepriecina Ēģiptes prezidenta izteikumi

Kataras telekanāla Al Jazeera žurnālista Austrālijas un Latvijas pilsoņa Pētera Grestes ģimene paudusi gandarījumu saistībā ar Ēģiptes prezidenta Abdelfataha as Sisi izteikumiem, ka Gresti un viņa _Al Jazeera _kolēģus būtu vajadzējis izsūtīt no valsts, nevis tiesāt Kairā.

Žurnālista brālis Andrejs raidorganizācijai ABC sacīja, ka izskanējušie spriedumi ir iepriecinoši. Ģimene joprojām cer, ka žurnālists tiks atbrīvots, sacīja Andrejs Greste.

"Esmu pārliecināts, ka attēli, kuros Pēteris redzams būrī un tiesā, nav tie attēli, kurus Ēģipte vēlas redzēt izplatāmies pasaulē," viņš sacīja.

"Publicitāte, kas viņiem rodas šo notikumu dēļ, esmu pārliecināts, nav publicitāte, kuru kāda valsts varētu sev vēlēties," norādīja žurnālista brālis.

Sisi intervijā laikrakstam Al-Masry Al-Youm atzina, ka žurnālistu tiesāšanai ir "ļoti sliktas sekas. Es vēlos, kaut viņi būtu izraidīti uzreiz pēc tam, kad viņi tika arestēti, nevis tiesāti".

Grestem un viņa Al Jazeera kolēģim Muhamedam Fahmi, kuram ir Ēģiptes un Kanādas pilsonība, piespriesti septiņi gadi cietumā. Viņu kolēģim Ēģiptes pilsonim Baheram Muhamedam par "melu" pārraidīšanu no Kairas piespriesti desmit gadi cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas