Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Grobiņas luterāņi talkas laikā kapos atrod Kamasutru - reportāža no talkas

Līz pusdienlaikam aktīvākie talkotāji bijuši Zemgalē un Vidzemē, bet vismazāk talcinieku ir pulcējušies Kurzemē, liecina talkas organizatoru apkopotie dati. Pēc talkas koordinatoru piegādātās informācijas secināms, ka līdz plkst. 12:00 Lielā Talka pulcējusi apmēram 90 000 talkotāju, bet pēc pusdienas laika talkotāji pievienojas arvien aktīvāk.

Uz atkritumu poligonu ir aizceļojuši jau pirmā Lielās Talkas atkritumu krava - 6,5 tonnas atkritumu no Rīgas Latgales priekšpilsētas.

Organizatori informē, ka starp populārākajiem atkritumiem ir sadzīves tehnika - vannas, izlietnes, dušas kabīnes. Arvien vairāk cilvēku ziņo, ka vāc ne tikai atkritumus, bet arī labiekārto pagalmus, parkus u.c. sabiedriskas vietas.

Talkas laikā noticis ne mazums jautru un kuriozu atgadījumu. Tā, piemēram, Grobiņas evanģēliski luteriskā draudze ziņo, ka talko Priediena senkapos, un priedēs atraduši grāmatu Kamasutra.

Savukārt, Jelgavas talcinieki priecājas, ka viņu vidū ir arī Latvijas Basketbola savienības pārstāvji ar saviem sportistiem, jo garie basketbolisti ābelēm sausos zarus līdz pat galotnei nozāģē bez trepju palīdzības.

Saldus novads Ezeres pagasts Jauniešu iniciatīvas grupa ziņo, ka atkritumus izmanto lietderīgi, piemēram, ar atrastu vecu futbolbumbu talkošanu padarījuši jautrāku, noorganizējot futbola maču.

Pa to laiku nodibinājums Rīga|2014 Lielās talkas ietvaros Kronvalda parkā veido pasaules karti no aptuveni 25 tūkstošiem PET pudeļu korķu. Karte būs 54 kvadrātmetrus liela un kļūs par vienu no lielākajām plastmasas korķu mozaīkām pasaulē. Karti visas dienas garumā Kronvalda parkā veido Rīga|2014 brīvprātīgie. 

Diena.lv jau vēstīja, ka sestdien, laikā no deviņiem rītā līdz trijiem pēcpusdienā visā Latvijā notiek Lielā Talka. Talkošanai šogad kopumā reģistrētas 1490 vietas, kas ir par 153 vietām vairāk nekā pērn. Taču tas nebūt nenozīmē, ka Latvija ar katru gadu kļūst arvien piemēslotāka.

Gluži pretēji, jo trešajā daļā no visām reģistrētajām talkas vietām notiks nevis atkritumu savākšana, bet labiekārtošanas darbi – koku stādīšana, bērnu laukumu ierīkošana, soliņu rekonstrukcija u.c . 

Talkas laikā savākto atkritumu apjoms ar katru gadu samazinās, piemēram, pērn talkas laikā rīdzinieki kopējiem spēkiem savāca 175 tonnas atkritumu, kas bija būtiski mazāk nekā gadu iepriekš.  Lielās Talkas galvenais palīgs Rīgā L&T jau trešo gadu talkas laikā savāktos atkritumus uz poligoniem izvedīs bez maksas.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas rīkotāja: „Sestdien visa Latvija sanāks kopā, lai vienotos vienam kopīgam mērķim – padarīt Latviju par tīrāko un zaļāko valsti pasaulē. Piedalīsies mazi un lieli, jauni un veci. Īpašs prieks, ka talkot dosies arī 150 Iļģuciema cietuma sievietes, kuras kopīgiem spēkiem sakops cietuma pagalmu, kā arī teritoriju ap to. Domāju, ka šogad pārsniegsim pagājušā gada dalībieku skaitu, kas nozīmē, ka būs jau divi jauni rekordi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas