Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gunta Sloga no Liepājas: kuģis "Beverīna" stipri cietis

Ostas kapteiņa vietnieks Kārlis Ludāns, tiekoties ar apkalpes tuviniekiem, atzina, ka kuģa _Beverīna _stūres mājā, kur bija domāts, ka atrodas jūrnieki, neviens nav atrasts. Atliek izteikt minējumus, ka cilvēki ir pazuduši jūrā, ziņo _Dienas _žurnāliste Gunta Sloga no Liepājas.

Piektdien kopumā ūdenslīdēji apsekojuši kuģa vraka dzīvojamās telpas, taču ne tur, nedz arī uz tiltiņa nav atrasti jūrnieki. Sestdien plānots apskatīt mašīntelpu un kravas telpu. Zemūdens novērojumi liecina, ka Beverīna ir stipri cietusi, atsitoties pret grunti. Kuģim ir nolauzts masts, arī stūres māja ir bojāta.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās ūdenslīdēju ekspedīcijas pie nogrimušā kuģa Beverīna sākotnēji iegūtā informācija liecināja, ka jūrnieki kuģa vrakā neatrodas. Tāpēc tika pārbaudīts ūdenslīdēju videomateriāls, kā arī turpināsies meklēšanas darbi. Tikmēr ostā sāka pulcēties pazudušo jūrnieku tuvinieki, kopējā noskaņa ostā ir visai drūma - tā situāciju Liepājā apraksta G. Sloga.

Apmēram 20 minūšu brauciena attālumā no Liepājas ostas atrodas Beverīnas nogrimšanas vieta. Notikuma vietā atradās divi Nacionālo bruņoto spēku kuteri, kā arī Jūras spēku kuģis Kristians Dāls.

Kuģa nogrimšanas vieta atzīmēta ar oranžu boju, ap to riņķoja gumijas laiva, no kuras ūdenī ienirst ūdenslīdēji. Liepājas ostas kapteinis Eduards Raits kurš atrodas uz viena no kuģiem, pastāstīja, ka vēl pāragri spriest par kādām liecībām no jūras dibena.

Ap plkst. 10.30 uz zvejas kuģa Beverīna nogrimšanas vietu devās ūdenslīdēju komanda. Tās uzdevums pie nogrimušā kuģa vraka ir noskaidrot, vai kuģa vrakā atrodas kāds bojāgājušais un kādi varētu būt avārijas apstākļi. Pēc stundas operācijas dalībnieki atrada nogrimšanas vietu. Jūras dziļums nogrimšanas vietā ir 8-11 metri, iepriekš Dienai klāstīja Jūras spēkos.

Dienai pieļāva Beverīnas glābšanā iesaistītā kuģa Gints īpašnieks Inārijs Voits, visdrīzākais, visa sešu jūrnieku komanda varētu būt atradusies stūres mājā - tā bija vienīgā vieta, kas vēl nebija applūdusi ar ūdeni pirms nogrimšanas. Par to pieredzējušajam jūrniekam liek domāt tas, ka neviens no sešiem jūrniekiem nav atrasts dzīvs, kā arī krastā nav izskalotas kāda mirstīgās atliekas.

Jau vēstīts, ka izmeklēšanā un glābšanas darbos iesaistītie atzīst, ka šobrīd ir daudz vairāk neskaidrību un jautājumu nekā atbilžu par kuģa Beverīna nogrimšanu nedēļas sākumā. Kā saka Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne, izmeklētājiem ir jāatbild, kas notika ar kuģa dzinēju un kādēļ Beverīnai radās sūce. Tāpat saņemtas pretrunīgas versijas par to, vai zvejnieki tiešām atteicās no piedāvātās palīdzības. Sagaidāms, ka piektdien tiks iztaujāta Beverīnas glābšanā iesaistītā zvejas kuģa Gints un jūras spēku kuģa Virsaitis apkalpe.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas