Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Iekšlietu ministrs pieļauj radaru pārvietošanu

Fotoradaru izvietojuma analīzi varētu veikt pusgada laikā, lai secinātu, vai tie ir izvietoti pareizi un maksimāli ierobežo ātruma pārsniegšanu un ceļu satiksmes negadījumus, otrdien LNT raidījumā 900 sekundes pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija).
Pašlaik to, kur tiks novietoti radari, izlemj Valsts policija kopā ar kompāniju, kas piegādā fotoradarus, taču, ja statistika rādīs, ka sākotnējie lēmumi nav bijuši pareizi, ministrs sola uzstāt uz izmaiņām.

"Runājot par pārvietojamajiem fotoradariem - ja statistika rādīs, ka tie nav izvietoti pareizi, tad tie ir maināmi, tā nav problēma. Kā es to redzu - pamatotu analīzi varētu veikt pusgada laikā, līdz 1.jūnijam," sacīja Kozlovskis. Viņš gan piebilda, ka fotoradaru izvietojums varētu tikt mainīts, tikai balstoties uz statistiku, "nevis atsevišķu ekspertu pretējiem viedokļiem".

"Protams, ka sākotnēji ir jāpieturas pie tā līguma. Bet, ja statistika rādīs, ka tas nav pamatoti, es pats uzstāšu uz to, ka kaut kādas izmaiņas ir jāveic," viņš uzsvēra.

Kozlovskis gan norādīja, ka fotoradaru līgumu nelauzīs, jo tas būtu politisks spiediens. "Savukārt, ja nekas neturpināsies, mēs paliekam tikai pie pārvietojamiem radariem un projekts neattīstās, protams, es prasīšu no Valsts policijas rīcību un tā tas nevarēs turpināties mūžīgi," uzsvēra iekšlietu ministrs, konkrētu rīcības termiņu gan nenosaucot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas