Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

IeM šonedēļ gatavos likumu grozījumus kas paredz nepagarināt termiņuzturēšanās atļauju daļai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu

Iekšlietu ministrija (IeM) šonedēļ sagatavos grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz termiņuzturēšanās atļauju nepagarināšanu daļai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Pēc grozījumu sagatavošanas tos iesniegs izskatīšanai kādā no tuvākajām valdības sēdēm. Pēc atbalstīšanas grozījumi būs jāpieņem Saeimai. Lai stiprinātu valsts drošību, grozījumi tiks sagatavoti atbilstoši koalīcijas Sadarbības padomē lemtajam un ievērojot starptautiskās tiesību aktu normas.

IeM norādīja, ka pēc grozījumu pieņemšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sadarbībā ar citām valsts iestādēm rūpīgi izvērtēs katru Krievijas pilsoņa gadījumu par uzturēšanās atļaujas nepagarināšanu vai saglabāšanu.

Jau ziņots, ka valdošā koalīcija ir vienojusies mainīt principus, pēc kādiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem Latvijā atjauno līdz šim izsniegtās termiņuzturēšanās atļaujas - turpmāk tās pamatā vairs netiks atjaunotas, izņemot retus gadījumus. Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP) Latvijas televīzijai minējis, ka starp šiem izņēmumiem varētu būtu mācības studentiem, laulāto atkalapvienošanās un humānu apstākļu dēļ. 

Savukārt pastāvīgās uzturēšanas atļaujas, kuras pienāktos, piemēram, laulātajiem, nolemts turpmāk piešķirt tikai pēc valsts valodas eksāmena sekmīgas nokārtošanas, otrdien pastāstīja valdības vadītājs.

Tāpat aizliegums noteikti varētu attiekties uz tām uzturēšanās atļaujām, kuras izsniegtas par ieguldījumiem Latvijas ekonomikā, piemēram, par nekustamo īpašumu iegādi šajā valstī, paziņojusi Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Pašlaik Krievijas kara dēļ Latvija neizsniedz vīzas Krievijas pilsoņiem, izņemot atsevišķus gadījumus, un vairs netirgo uzturēšanās atļaujas investoriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas