Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ierobežos taksometru iebraukšanu Vecrīgā un piemēros gada nodevu 300 eiro apmērā

Rīgā ir sagatavoti saistošie noteikumi, kas regulēs taksometru licencēšanas kārtību, paredzot ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam nosakot gada nodevu 300 eiro apmērā.

Noteikumi Par vieglo taksometru pārvadājumu licencēšanu un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu īpaša režīma zonā noteiks kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā izsniedz speciālās atļaujas jeb licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā, un prasības, kas jāizpilda, lai saņemtu speciālo licenci un licences kartīti.

Tāpat tie regulēs prasības, kas jāpilda licences darbības laikā, un kārtību, kādā izsniedz un anulē speciālo atļauju vieglo taksometru iebraukšanai īpaša režīma zonā - Vecrīgā, un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā.

Noteikumi arī noteiks kārtību, kādā licences un licences kartītes tiek anulētas vai to darbība tiek apturēta uz laiku, kārtību, kādā izsniedz licences un licences kartītes dublikātu.

Tāpat tie noteiks pašvaldības atšķirības zīmi un tās izvietojumu ārpusē uz taksometra.

Saistošie noteikumi paredz, ka lēmumu par licences pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā izsniegšanu, apturēšanu uz laiku vai anulēšanu, kā arī licences nosacījumu jeb tarifu plāna saskaņošanu pieņem Rīgas domes izveidota komisija. Savukārt licences kartīti pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā izsniedz, uz laiku aptur vai anulē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Saistošie noteikumi paredz, ka licence nedod pārvadātajam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglajiem taksometriem Vecrīgā. Lai veiktu pasažieru pārvadājumus ar vieglajiem taksometriem Vecrīgā, pārvadātājam ir jāsaņem speciālā atļauja. Lēmumu par atļaujas piešķiršanu vai anulēšanu pieņem Rīgas domes Satiksmes departaments.

Atļauju piešķir uz licences darbības laiku. Pieteikumu atļaujas piešķiršanai pārvadātājs var iesniegt vienlaicīgi ar pieteikumu licences saņemšanai vai atsevišķi licences darbības laikā.

Tāpat noteikumi paredz, ka par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā ir jāmaksā pašvaldības nodeva. Nodevas maksātājs ir pārvadātājs, kurš Rīgas pašvaldībā ir saņēmis licenci vieglo taksometru pārvadājumu veikšanai un vēlas veikt pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem Vecrīgā.

Nodevas likme pārvadātājam vieglo taksometru iebraukšanai Vecrīgā gadā ir 300 eiro. Kā skaidro Satiksmes departamentā, ir novērots, ka taksometri Vecrīgā bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tostarp nemaksājot izmanto pašvaldības autostāvvietas. Šis pakalpojums maksā 25 eiro mēnesī, tādēļ gada nodeva pārvadātājam aprēķināta, reizinot šo summu ar 12.

Noteikumu projektu šodien akceptēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, pieņemot priekšlikumu, ka licence taksometra iebraukšanai Vecrīgā pārvadātājam būs obligāti jāsaņem no šā gada 1.decembra, šādi dodot laiku pārvadātājiem iesniegt pieteikumu tās saņemšanai. Pēc noteikumu spēkā stāšanās sods par iebraukšanu Vecrīgā bez licences pārvadātājam būs 350 eiro, bet transportlīdzekļa vadītājam - 50 eiro, paredz noteikumi.

"Lai nav tā, ka uzreiz pēc noteikumu pieņemšanas viņi nedrīkstētu iebraukt Vecrīgā bez atļaujas," akceptēto priekšlikumu skaidroja komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC).

Noteikumus vēl skatīs Rīgas dome. Tie stāsies spēkā pēc saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas Latvijas Vēstnesī.

Pēc jauno noteikumu spēkā stāšanās spēku zaudēs domes 2004.gada noteikumi Pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanas noteikumi. Tajos ietvertais tiesiskais regulējums pašreiz ir novecojis un nav efektīvs, skaidro domē. Licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem, kas pārvadātājam izsniegtas līdz jauno noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz tajās norādītā termiņa beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas