Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Iespējams, "Romanka" vadītājs bija iemidzis

Iespējams, ka poļu tankkuģis "Romanka" uz sēkļa pie Pāvilostas uzskrējis, jo kuģa vadītājs bija iemidzis.

Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik kuģis atrodas Liepājas ostā, kur Jūras administrācijas inspektori pārbaudīs tā tehnisko stāvokli.

Pirmdien Latvijā ieradīsies Polijas jūras avāriju izmeklēšanas inspektors, kas tiksies ar Jūras administrācijas izmeklētājiem un tad arī acīmredzot būšot skaidrība, vai un kā notiks šā negadījuma izmeklēšana.

Acīmredzot, ja Polijas dienesta pārstāvis atbrauks, tad kaut kāda izmeklēšana notikšot, tāpēc paliekot tikai jautājums, vai to darīs Latvijas iestādes vai Polija, vai arī abu valstu dienestiem sadarbojoties. Precīzāk tas varētu būt zināms pirmdienas vakarā.

Runājot par iespējamiem negadījuma iemesliem, Kočāne norādīja, ka Jūras administrācijas speciālisti sazinājušies ar kuģa kapteini, bet kapteinis neesot spējis atbildēt, kāpēc kuģis uzskrējis uz sēkļa.

Nekāda oficiāla versija par negadījuma iemesliem nav izvirzīta, taču Jūras administrācija pieļauj, ka cilvēks, kurš vadījis kuģi, bija aizmidzis "vai kaut kas tāds". Aizdomas rada arī fakts, ka negadījums noticis piecos no rīta.

"Visticamāk, tas varēja būt cilvēciskais faktors, bet nu, protams, ja notiks izmeklēšana, tad tas būs izmeklēšanā jānoskaidro," viņa sacīja.

Pagaidām arī nav zināmas izmaksas, kas radušās dienestiem, iesaistoties kuģa glābšanā. Kočāne norādīja, ka kuģa novilkšana no sēkļa ir maksas pakalpojums, tāpēc acīmredzot tikusi slēgta vienošanās ar kuģa īpašnieku pirms velkonis sācis darbu.

Ja ir jāglābj cilvēki, tad, protams, tas tiekot darīts bez maksas. "Ja tas attiecas uz kuģi, uz kura nav apdraudēti cilvēki, tad tas ir maksas pakalpojumus," viņa skaidroja.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienests ar saviem kuģiem arī bija iesaistījies glābšanas operācijā. Tā virsnieks Roberts Lakučs aģentūrai BNS pavēstīja, ka dienestam visas izmaksas pašlaik tiek aprēķinātas.

Jau vēstīts, ka piektdienas naktī, strauji novirzoties no kursa, Baltijas jūras piekrastē Kurzemē uz sēkļa pie Akmeņraga uzskrēja poļu tankkuģis "Romanka". Novilkšanas darbus laika apstākļu dēļ nevarēja sākt līdz svētdienas pusdienlaikam.

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norīkoja Krasta apsardzes kuģi "Astra" un Jūras spēku kuģi "Varonis", tika iesaistīti arī Gaisa spēki un izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

Uz kuģa krava nav bijusi, arī degvielas noplūde nav konstatēta.

Kuģis uz sēkļa atradās aptuveni 50 metru no krasta un septiņus līdz astoņus kilometrus no Pāvilostas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas