Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Iežogojot veikalu, ēkas īpašnieks vēlas atbrīvoties no nomnieka Elvi

SIA Madara 89, kas ir ēkas Mežaparkā, Viestura prospektā 35a, īpašniece, vēlas pārtraukt izīrēt telpas veikalam Elvi. Lai atbrīvotos no nevēlamā nomnieka, veikals iežogots.

"Cik cilvēku, tik viedokļu," uz jautājumu, vai nebija iespējams izvēlēties kādu citu veidu, kā atbrīvoties no nevēlamā nomnieka, portālam Diena.lv sacīja Madara 89 pilnvarotais pārstāvis Edvīns Melnis. Viņš piekļuves liegšanu veikalam raksturoja kā darbību veikšanu, lai nepieļautu nepiederošu personu nokļūšanu privātīpašumā.

Melnis sacīja, ka Madara 89 jau vairākus mēnešus vēlas, lai veikals Elvi pamet tā īpašumu, taču, noprotams, ka nomnieks nepiekāpjas. Taujāts, kādēļ uzņēmums nevēršas situācijas risināšanai pie kārtībsargiem, uzņēmuma pārstāvis norāda, ka policija nerisinot civila rakstura domstarpības.

Melnis sacīja, ka gaidīs "otras puses darbības", un tas lems par tālāko rīcību. "Mūsu darbības tiks veiktas likumā noteiktajā kārtībā," uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Savukārt konkrētā veikala īpašnieces SIA Dominante AO pārstāvis, jurists Lauris Brikmanis uzskata, ka ēkas īpašnieks, pielietojot spēku, pieeju Elvi veikalam liedzis nelikumīgi. "Ir žogs priekšā, ir apsardzes darbinieki," Dienai.lv sacīja Brikmanis. Viņš uzsver, ka veikalam radušies zaudējumi, jo tajā ne tikai nevar iepirkties klienti, bet veikalā atrodas arī ātri bojājošās preces. Turklāt veikalā atrodas arī darbinieku personiskās mantas un nauda.

Madara 89 iegādājās ēku Viestura prospektā 35a šā gada februārī. Lai arī Madara 89 vēlējusies lauzt nomas līgumu, Brikmanis uzskata, ka īpašnieks sēdējis uz "diviem krēsliem", jo maksājumus par telpu īri pieņēmis. 10.decembrī Madara 89 brīdinājusi nomnieku par nepieciešamību telpas atbrīvot līdz 18.decembrim. "Pat ja mēs vēlētos atbrīvot telpas, mēs to nevarētu, jo priekšā ir žogs," teica Brikmanis. Dominante AO vērsies Valsts policijā, kā arī tiek gatavots prasības pieteikums tiesai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas