Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Iļģuciema sieviešu cietumā Covid-19 uzliesmojuma dēļ izsludināta karantīna

Covid-19 atklāts Iļģuciema sieviešu cietumā, tāpēc šajā ieslodzījuma vietā līdz janvāra vidum izsludināta karantīna, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Karantīna izsludināta no šodienas līdz 2021.gada 15.janvārim. Rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju (VM).

Testēšanas rezultātā Iļģuciema cietumā atklātas astoņas Covid-19 pozitīvas ieslodzītās un piecas Covid-19 pozitīvas nodarbinātās personas.

Šobrīd ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējām ieslodzītajām un kontaktpersonu apzināšana.

Šajā cietumā patlaban atrodas 223 ieslodzītās.

Iļģuciema cietumā atbilstoši SPKC norādījumiem tiek turpināta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Vienlaikus sakarā ar Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudiem ieslodzījuma vietās izdots rīkojums izsludināt karantīnu arī Daugavgrīvas cietumā no šodienas līdz 2021.gada 7.janvārim. Rīkojums ir saskaņots ar VM.

Šobrīd ciešā sadarbībā ar SPKC un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta Daugavgrīvas cietumā ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Daugavgrīvas cietumā papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem ar rīkojumu ir pārtraukta ieslodzīto tikšanās klātienē ar valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un aizstāvjiem, notāriem un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzējiem. Tāpat pārtraukta visu izglītības programmu īstenošana un ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Tāpat pārtraukti jebkuri kolektīvie brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem.

Cietumā pārtraukta ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība un ieslodzīto pārvešana uz citiem cietumiem, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu.

Tāpat pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajām, kuras sodu izcieš daļēji slēgtā cietuma augstākajā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Ieslodzītajām ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā dienesta nepieciešamību un lietderīgumu.

18.decembrī jau ziņots, ka Covid-19 atklāts Daugavgrīvas cietumā Daugavpilī, līdz ar to šajā ieslodzījuma vietā līdz 2021.gada 7.janvārim izsludināta karantīna.

Testēšanas rezultātā tobrīd Daugavgrīvas cietumā bija atklāti 13 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un deviņi Covid-19 pozitīvi nodarbinātie.

Tāpat ziņots, ka pēc atkārtotām testēšanām Rīgas Centrālcietumā Covid-19 konstatēts kopumā 49 ieslodzītajiem, kas liek iepriekš izsludināto karantīnu pagarināta līdz 7.janvārim.

Pēc atkārtotas testēšanas rezultātiem cietumā kopumā inficēšanās konstatēta 49 ieslodzītajiem un 15 nodarbinātajiem.

Iepriekš Covid-19 atklāja arī Jelgavas cietumā, taču šajā ieslodzījuma vietā karantīna ir beigusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas