Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Internetā varēs iepazīties ar mācību iestāžu darbības novērtējumu

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) mājaslapā turpmāk ikviens interesents varēs iepazīties ar izglītības iestāžu akreditācijas ziņojumiem, lai ikviens interesents varētu iegūt informāciju par izglītības iestādes darbības novērtējumu, informēja IKVD sabiedrisko attiecību pārstāvis Jānis Mergups-Kutraitis.

Pašlaik mājaslapā ir publicēti desmit vispārējās izglītības iestāžu akreditācijas ekspertu komisiju ziņojumi un 28 profesionālo izglītības iestāžu un mācību centru akreditācijas ekspertu komisiju ziņojumi.

Akreditācijas ieteikumu monitoringu plānots publiskot nākamā gada sākumā, jo līdz šī gada 1.decembrim izglītības iestādēm jāiesniedz IKVD informācija kā skola ir izpildījusi akreditācijas komisijas ieteikumus, kuru apkopojot IKVD veidos akreditācijas ieteikumu monitoringu.

Kā ziņots, šonedēļ valdība akceptēja pasākumu plānu izglītības iestāžu uzraudzības un kontroles samazināšanai.

Neskatoties uz to, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pašvaldību savienība rosināja atteikties no dārgā un formālā izglītības iestāžu akreditācijas procesa, valdība tomēr nolēma saglabāt esošo izglītības iestāžu akreditācijas un profesionālās tālākizglītības un pilnveides izglītības programmu licencēšanas kārtību, svītrojot to no funkciju audita pasākuma plāna izglītības iestāžu uzraudzības un kontroles samazināšanai.

Pagājušā gada 14.septembrī stājās spēkā jauni izglītības iestāžu un izglītības programmu akreditāciju regulējošie Ministru kabineta noteikumi par kārtība, kādā akreditē vispārējās un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centrus.

"Saskaņā ar šiem noteikumiem būtiski ir samazinājies birokrātiskais slogs un mainījies akreditācijas process, piemēram, profesionālās un vispārējās izglītības akreditācija tiek veikta pēc vienotas metodikas. Šo jauno noteikumu darbības efektivitāti varēs vērtēt tikai pēc laika. Tāpat izglītības iestāžu darbības kvalitātes vērtēšanu arī turpmāk īstenos IKVD," pastāstīja Mergups-Kutraitis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas