Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdevies ierobežot ugunsgrēku kokapstrādes uzņēmumā Kuldīgā; cietuši divi cilvēki

Pēc gandrīz četru stundu darba glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos ugunsgrēkā mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmuma Stiga RM ražošanas ēkā Kuldīgā.

Plkst. 11.39 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Meistaru ielu, Kuldīgā, kur ražotnē bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva angara tipa ēka jau deg ar atklātu liesmu un liesmas strauji izplatās, apdraudot arī piebūves jumtu, aģentūru LETA informēja VUGD.

Glābēju darbu sarežģīja un apdraudēja ēkā esošie skābekļa baloni un lielā karstuma izraisīta jumta deformēšanās.

Pēc gandrīz četru stundu darba, plkst.15.26, ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot liesmu izplatīšanos, nosargājot daļu no angāra tipa ražošanas ēkas un piebūves.

Ugunsgrēkā dega ēka, tajās esošās iekārtas un gatavā produkcija kopumā 1000 kvadrātmetru platībā, pie angāra piebūvētās ēkas jumts 35 kvadrātmetru platībā un netālu esošajā ēkā transportieris un šķelda desmit kvadrātmetru platībā.

Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki.

Ugunsgrēka dzēšanai tika piesaistīti vairāk kā 20 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām un autokāpnēm, kā arī uzņēmuma traktortehnika.

Patlaban turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi. 

Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka ugunsgrēks izcēlies finiera lobītavā. Uzņēmums sācis apzināt zaudējumus un centīsies maksimāli ātri atsākt ražošanas procesu.

Uzņēmuma īpašums ir apdrošināts.

Kokrūpniecības uzņēmuma "Stiga RM" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 43,813 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 78,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga 4,7 reizes - līdz 9,508 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Tikmēr koncerna mātesuzņēmums "Stiga RM" pagājušajā gadā strādāja ar 43,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 80% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 4,8 reizes un bija 9,412 miljoni eiro.

Kompānija "Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas