Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

IZM: Par sasniegumiem ziemas olimpiskajās spēlēs varētu saņemt naudas balvas arī par ceturto līdz sesto vietu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) drīzumā sāks darbu pie grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas paredz iespēju sporta veidu federācijām piešķirt naudas balvas ne vien par sportistu iegūtām olimpiskajām medaļām, bet arī par ceturto līdz sesto vietu, aģentūru LETA informēja IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamentā.

Darbu pie grozījumiem Noteikumos par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru IZM plāno sākt pavasarī, lai grozījumi tiktu izstrādāti līdz šā gada septembrim.

"Nākamās olimpiskās spēles norisināsies 2014.gadā, un grozījumu pieņemšanas gadījumā tos varēs attiecināt uz 2014.gadu, līdz ar to par sasniegumiem šajās olimpiskajās spēlēs attiecīgajai sporta federācija jau varēs piešķirt naudas balvu sporta veida vai disciplīnas attīstībai ne tikai par izcīnīto pirmo, otro vai trešo vietu, bet arī par ceturto, piekto un sesto vietu," norāda IZM.

Jau vēstīts, ka patlaban nauda federācijai par sporta veida attīstību pienākas par pirmās līdz trešās vietas izcīnīšanu olimpiskajās spēlēs. Iepriekš ministrijas Jaunatnes un sporta departamenta direktores vietnieks Edgars Severs atzina, ka arī ceturtā, piektā un sestā vieta būtu pelnījušas finansējumu sporta veida attīstībai. Par pirmo-trešo iegūto vietu pienākas 25 000 latu.

2014.gadā ziemas olimpiskās spēles notiks Sočos, un tas būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas