Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izraudzītas divu universitāšu slimnīcu padomes

Akcionāru sapulcē pirmdien, 10.februārī, apstiprināti atklātajā konkursā izraudzītie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) padomju locekļi, kuri pārstāvēs pārmaiņu vadības, finanšu, kā arī veselības aprūpes kompetences jomas, portālu Diena.lv informē Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

PSKUS padomē darbosies trīs speciālisti – ekonomikas maģistrs Juris Lapše, kurš kopš 2002. gada darbojies vienā no pasaules lielākajām starptautiskajām revīzijas un konsultāciju firmām –  PricewaterhouseCoopers, biznesa vadības maģistrs Reinis Ceplis, kurš strādājis VAS Latvijas dzelzceļš kā padomes loceklis, un Lietuvas medicīnas zinātņu universitātes Kauņas klīnikas ģenerāldirektors Renaldas Jurkevičius.

Arī BKUS padomē darbosies trīs speciālisti – Katrīne Judovica, kurai ir vairāk nekā 20 gadu augstākās vadības pieredze Baltijā un Somijā, Zane Kotāne, kurai ir pieredze uzņēmumu vadības, finanšu un pārvaldības procesos gan valsts, gan privātā sektorā, un Helsinku bērnu slimnīcas izpilddirektors Jari Petaja, kurš kā ārsts – pediatrs kopš 2008. gada ir atbildīgs par bērniem un jauniešiem sniegtajiem ārstniecības pakalpojumiem Helsinku bērnu slimnīcā.

Jau ziņots, ka, lai veicinātu lielāku atklātību kapitālsabiedrību darbībā un ieviestu starptautiski atzītus labas pārvaldības nosacījumus, Veselības ministrija pagājušajā gadā izsludināja konkursus uz PSKUS, BKUS un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) padomju locekļu amatiem. Par RAKUS padomi ministrija informēs atsevišķi.

Top komentāri

Scorseze
S
Stulbeņu un liekēžu cirks:) Vai kāds racionāli spēj atbildēt, kapēc slimnīcām vajadzīgi šie liekēži?:):):):)
Makss un Morics
M
Cik tad Latvija'īsti ir Universitāšu slimnīcu? Vai divciparu skaitlis, kur notriekt veserlības nozares naudu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas