Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Izsludina atkārtotu konkursu uz VID vadītāja amatu

Valsts kanceleja otrdien izsludina atklātu konkursu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, portālu Diena.lv informēja Ministru kabineta pārstāve Lita Juberte-Krūmiņa.Konkursā kā galvenās prasības pretendentiem minētas nevainojama reputācija, maģistra grāds, vismaz trīs gadu darba pieredze, vadot vismaz 40 cilvēku lielu komandu, zināšanas par VID darbības jomu un valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem.

Tāpat pretendentiem jābūt teicamām stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm, tāpat jāpārzina svešvalodas, jābūt sistēmiskai pieejai jautājumu risināšanā, kā arī spējai analizēt sarežģītu, apjomīgu informāciju.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz redzējums par VID prioritātēm un attīstību, tostarp, ņemot vērā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) un sociālo partneru parakstīto vienošanos šī gada augusta sākumā par kopīgi veicamajiem darbiem un sadarbības un sociālā dialoga principiem.

Prententiem šajā konkursā jāpiesakās līdz 7.oktobrim.

Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš intervijā Latvijas Radio iepriekš izteicies, ka ir cerība VID vadītāja amatam piesaistīt otrā līmeņa vadītājus no privātā biznesa, apzinoties, ka augstākā līmeņa vadītājus būs grūti piesaistīt. Viņš arī neesot pārliecināts par valsts pārvaldes pārstāvju ieinteresētību kandidēt uz šo amatu, ņemot vērā vēsturi ar iepriekšējo kandidāti - Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu.

Lai nodrošinātu sekmīgu atlases procesu, Valsts kanceleja piesaistījusi arī personālatlases kompāniju Eiro Personāls, kas pētīs darba tirgu un atlasīs atbilstošus pretendentus, aktīvi uzrunās un motivēs viņus piedalīties konkursā.

Jau vēstīts, ka jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija pieņēma lēmumu nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas