Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Izveidota biedrība referenduma rosināšanai pret eiro

Vairākas organizācijas apvienojušās biedrībā, lai panāktu referenduma rosināšanu pret eiro ieviešanu Latvijā, informē viens no biedrības pārstāvjiem Andris Orols.

Biedrībā apvienojušās organizācijas Antiglobālisti, Gustava Celmiņa centrs, Autonomā Pretošanās kustība un Kreisie Patrioti. Uzņēmumu reģistrā pirmdien iesniegti dokumenti jaunas biedrības reģistrēšanai.

Biedrības pārstāvji skaidro, ka eiro neieviešana nozīmē savas naudas, kā vienīgā likumīgā maksāšanas līdzekļa saglabāšanu, nevis rubļu, vai kādas citas ārzemju valūtas ieviešanu nākotnē. "Latvija ir neatkarīga, demokrātiska valsts (kā to nosaka Satversmes 1.pants), un suverēna, neatkarīga valsts nevar pastāvēt bez savas teritorijas, robežu apsardzes, armijas, policijas, valdības, likumdevēja, tiesu un banku sistēmas un arī savas naudas, pār kuru valstij ir pilnīga kontrole," norāda biedrības pārstāvji.

"Sava nacionālā valūta nav viens no valsts atribūtiem, vai simboliem - kā to maldīgi Latvijas iedzīvotājiem pasniedz Latvijas neatkarības likvidēšanā ieinteresēti politiķi, bet gan monetārs instruments ar kura palīdzību regulē valsts saimniecisko dzīvi. Naudas sistēmas nodošana citas valsts, vai kāda pārnacionāla veidojuma kontrolē nozīmē būtiskus draudus nacionālajai drošībai, par kuru ir paredzēta kriminālatbildība," teikts biedrības paziņojumā.

Eiro skeptiķi kritizē arī eiro ieviešanas aizstāvjus par eiro monētu izskatu, uzsverot, ka, slavinot eiro izskatu, tiek manipulēts ar iedzīvotājiem, kuri neiedziļinās naudas pastāvēšanas būtībā, bet gan uztver to kā estētisku vērtību.

Jau ziņots, ka eiro Latvijā plānots ieviest no 2014.gada. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas