Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Izvērš plašu bērna meklēšanas operāciju pie Daugavas

Septiņus gadus vecā Aleksa Jemeļjanova meklēšanā Naujenes pagasta Kraujas iesaistīts liels skaits policijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvju, kā arī kinologs ar suni, izmantoti arī helikopteri, tomēr pagaidām meklējumi nav sekmējušies. Paralēli veiktajā izmeklēšanā noskaidrots, ka bērns visdrīzāk iekritis upē, informē Valsts policija.

Zēns iepriekšējā pēcpusdienā izgājis pastaigāties un mājās nav atgriezies, Diena uzzināja Naujenes pagasta pārvaldē. Vecāki un tuvinieki uzsākuši meklēšanu pašu spēkiem, bet ap desmitiem vakarā ziņojuši policijai, pēc kuras lūguma meklēšanā iesaistījušies arī NBS kājnieku bataljona karavīrus. Kopumā meklēšanas pasākumos bija iesaistīti 50 kareivji, 22 policijas darbinieki un kinologs ar dienesta suni. Tika pārmeklēta pazuduša zēna dzīvesvietas tuvumā esoša apkārtne, kā arī dzīvesvietas tuvumā esošais Daugavas labais krasts. Meklēšanas darbi turpinājās līdz plkst.2.30 naktī.

Otrdien meklēšanas pasākumi tika turpināti, tajos piedalījās 20 zemessargi, zemessardzes gaisa spēku helikopters, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologi ar diviem dienesta suņiem. Divi robežsardzes speciālisti pārmeklēja Daugavas labā krasta vižņus un ledus krāvumus ar pārnēsājamo termovizoru, savukārt Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters, kas ieradās no Ludzas, pārmeklēja teritoriju, izmantojot stacionāro termovizoru un vizuālas novērošanas iekārtas. Pavisam meklēšanā tika iesaistīti 11 robežsardzes darbinieki un 22 policijas darbinieki.

Valsts policija informē, ka ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Turpinās gan meklēšanas darbi, gan notikuma apstākļu skaidrošana un izmeklēšana.

Kā pastāstīja Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, zēns ir vienīgais dēls, ģimene nav sociāli nelabvēlīga. Bažas rada tas, ka Kraujas ciems atrodas pašā Daugavas krastā un upē jau ir sākusies ledus iešana.   

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Meklē bezvēsts pazudušo, 2002.gadā dzimušo Aleksu Jemeļjanovu, kurš 29.martā plkst.12 izgāja no savas dzīvesvietas Naujienas pagasta Kraujā un līdz šim brīdim viņa atrašanās vieta nav zināma.

Viņa pazīmes: kalsnas miesas būves, augums 115 - 120 cm, mati gaiši, īsi. Zēnam uz labā vaiga ir trīs mazas dzimumzīmītes.

Bija ģērbies: zaļā virsjakā ar kapuci, melnās biksēs ar sarkanām svītrām, galvā gaiši zila adīta cepurīte un kājās zaļi gumijas zābaki.

Policija aicina visus iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par Aleksa Jemeļjanova atrašanās vietu, zvanīt pa tālruņiem 65403302, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas