Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Janvārī pieprasījums pēc preparātiem pret saaukstēšanos pieaudzis par 10,2%

Šī gada sākumā visvairāk pieaudzis pieprasījums pēc preparātiem imunitātes stiprināšanai un gripas simptomu ārstēšanai un profilaksei. Pretsaaukstēšanās medikamenti janvāra pirmajā pusē pirkti par 10,2% vairāk nekā decembra pirmajā pusē, liecina Benu aptieku dati.

Sīkāk analizējot pretsaaukstēšanās līdzekļu apakškategorijas, redzams, ka visbūtiskākais pieprasījuma pieaugums šī gada sākumā bijis pretvīrusu preparātiem, kuri pirkti par 90% vairāk, kā arī imunitāti stiprinošiem preparātiem, kuru apgrozījums janvāra pirmajā pusē, salīdzinot ar decembri, pieaudzis par 26%. Par 16% pieaudzis arī pieprasījums pēc dažādiem karstajiem dzērieniem un kompleksajiem preparātiem.

"Vislielākais pieauguma pieprasījums šī gada sākumā pieaudzis diviem gripas simptomu ārstēšanai paredzētiem preparātiem – Remantadīnam un Oscillococcinum. Abiem preparātiem šajā laikā apgrozījums ir dubultojies. Mazāk pirkti preparāti kakla iekaisumu ārstēšanai – šīs grupas zāļu apgrozījums, salīdzinot ar decembri, pat samazinājies par 4%," pārdošanas rezultātus komentēja Benu aptieku pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas