Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Janvāris bijis četrus grādus siltāks par normu

Gada pirmais mēnesis bijis 3,9 grādus siltāks par ikgadējo normu un nokrišņiem bagāts - arī tie pārsnieguši normas rādītājus, portāls Diena.lv uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ar vidējo gaisa temperatūru - mīnus 0,7 grādiem, 2015. gada janvāris bijis par 3,9 grādiem siltāks par ikgadējo normu. Janvārī kopumā Latvijā bija 15 dienas ar vidējo gaisa temperatūru, kas šķērsoja nulles robežu, turklāt 2. un 14. janvārī vairākās novērojumu stacijās tika pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Nokrišņu daudzums janvārī bija 78,3 milimetri, kas ir 177% no ilggadīgās normas. Lai gan visā teritorijā nokrišņu daudzums bija līdzīgs, rietumu rajonos nokrišņu bija nedaudz mazāk.

Sniega sega janvārī fiksēta visās novērojumu stacijās, lai gan centrālajos un rietumu rajonos tā bija periodiska. Austrumu rajonos visu janvāri bija stabila sniega sega un visbiezākā tā bija Alūksnē, kur trešajā dekādē bija 26 centimetrus biezs sniegs.

Janvāra pirmajā pusē - pirmajā un otrajā mēneša dekādē valsti šķērsoja aktīvi cikloni, tāpēc bija stiprs vējš, kas daudzviet sasniedza arī vētras spēku. Maksimālās vēja brāzmas novērotas 11.janvārī Liepājā - 31 metrs sekundē. Trešajā dekādē vēja ātrums samazinājās un tikai janvāra pēdējās dienās Kurzemē tas pastiprinājās brāzmās līdz 16 metriem sekundē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas