Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunā kārtība pie Rīgas autoostas neapmierina taksometru vadītājus un pasažierus

Taksometru vadītāji un pasažieri ir neapmierināti ar jauno kārtību, kas šodien stājās spēkā pie Rīgas starptautiskās autoostas, proti, laukumā pie autoostas galvenās ieejas taksometriem aizliegts uzņemt un izlaist pasažierus, sestdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Šādu lēmumu autoostas valde pieņēmusi pēc tam, kad oktobra vidū spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas lēmums par pagaidu noregulējumu, ar kuru autoostas vadībai bija uzdots divu mēnešu laikā sākt ievērot vienlīdzības principu attiecībā uz visu taksometru kompāniju iespēju lietot laukumu pie autoostas ieejas. Saprotot, ka laukuma platība ir maza, uzņēmums nolēmis, ka ievērot noteikto principu attiecībā uz visiem taksometriem būtu iespējams vien tad, ja šajā laukumā netiktu ielaists neviens taksometrs, jo pretējā gadījumā līdzīgi kā pie lidostas Rīga termināļa pie autoostas ieejas izveidotos haoss.

Ar jauno kārtību mierā nav taksometru vadītāji. "Es gribu pateikt, ka nevienā pasaules valstī nav tādas kārtības, ka ir centrālā izeja, bet taksometrs klientam ir jāmeklē pie melnās ieejas. Šodien atnāca viena vecmāmiņa ar somām un ratiem, viņai jāiet liels gabals, lai nokļūtu līdz taksometram. Mēs, protams, viņai palīdzējām. Šeit pat neļauj piebraukt izlaist cilvēkus," stāsta taksometra vadītājs Jurijs.

LNT Ziņas šodien novēroja, ka haoss pie autoostas gan neveidojās, bet, neskatoties uz aizliegumu, taksometri viens pēc otra tāpat piestāja aiz barjeras izlaist un uzņemt pasažierus. Jauno izmaiņu ievērošanu uzrauga pašvaldības policija, kas par apstāšanos vai stāvēšanu pie autoostas galvenās ieejas izraksta soda kvītis.

Arī aptaujātie pasažieri atzīst, ka jaunā kārtība sagādā neērtības, jo smagās somas tagad vajadzēs nest tālāk. "Es domāju, ka es pats tikko atbraucu ar taksi no lidostas. Būtu, protams, ērtāk izkāpt šeit nevis kaut kur otrā pusē. Tā ka labāk domāju, ka būtu te [jābūt] taksometriem," saka Kristaps.

Autoostas valde izmaiņas ir ieviesusi, bet norādes, ka taksometru stāvvieta atrodas pie iebrauktuves autoostā no Krasta ielas puses, nav. Gan raidījuma aptaujātie pasažieri, gan taksometru vadītāji uzskata, ka šāda kārtība ir gaužām nepareiza, jo pilsētas viesi, izejot no autoostas, nevar saņemt taksometru pakalpojumus. 

Autoostas valde norāda, ka klientu pieprasījums pēc taksometru pakalpojumiem ir ļoti zems – tos izmanto tikai 2% no visiem pasažieriem. LNT Ziņas gan šodien novēroja, ka taksometri izlaist vai uzņemt pasažierus pie autoostas piestāja ik pēc piecām minūtēm.

Top komentāri

Pēr Verss
P
Riebekļi,melo acīs skatīdamies ar saviem 2%, protams radītas tādas neērtības,lai veidotos tie mazie %, Paši kungi ar mašīnām iebrauc turpat vai pašā autoostā,cūkas,vairāk nekas.
>:-)
&
atdzims ,vecum vecā profesija , nesējs un ratiņstūmējs :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas