Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunajam cietumam valsts paredzējusi 59 miljonus eiro

Tieslietu ministrija (TM) valsts budžetā paredzējusi 59 miljonus eiro jaunā cietuma izbūvei. Summā iekļautas projektēšanas un būvniecības izmaksas, otrdien preses konferencē žurnālistiem sacīja tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK).

Broka gan neizslēdza, ka cietuma kopējās izmaksas varētu būt mazākas par paredzēto summu, jo Latvija cietuma projektu būs aizguvusi no kaimiņvalsts Igaunijas, kura jau ir uzcēlusi divus Eiropas prasībām atbilstošus un modernizētus cietumus. Broka atzina, ka Igaunijas un Latvijas krimināltiesību nozare un tiesiskais regulējums ir līdzīgs, kas bijis iemesls Igaunijas pieredzes izvēlē. Latvijai pagaidām nav pieredzes, kā būvēt šādu projektu, turklāt jau esoša projekta adaptēšana Latvijas situācijai varētu izmaksāt mazāk, nekā iesākumā plānots, vēsta LETA.

Otrdien valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja informatīvo ziņojumu par sarunām starp Tieslietu ministriju un Igaunijas Nekustamo īpašumu aģentūru un ļāva ministrijai slēgt līgumu ar igauņu kolēģiem, lai 27 mēnešu laikā veiktu jaunās ieslodzījuma vietas būvprojektēšanu, žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). Pēc projektēšanas pabeigšanas varēs sākties cietuma būvniecības etaps.

Kopumā valsts paredzējusi piecu jaunu cietumu izbūvi, taču, kā atzina Broka, skaits var mainīties, ņemot vērā ieslodzīto personu skaita samazināšanās dinamiku.

TM portālu Diena.lv informēja, ka jauno cietumu varētu celt Daugavpilī. Pagājušajā nedēļā tieslietu ministre Broka reģionālajā vizītē apmeklēja Rēzekni un Daugavpili, tikšanās laikā ar Daugavpils domes deputātiem tika spriests par jaunā cietuma būvniecības iespējām pilsētā.

Par labu tam, lai jaunais cietums atrastos Gaugavpilī, runā vairāki fakti - šajā reģionā sodu izcieš salīdzinoši daudz notiesāto, tostarp uz mūžu notiesātie, pilsētā ir ideāli apstākļi atbilstoša personāla sagatavošanai (Daugavpils Universitāte un Rēzeknes augstskola), kā arī ir veiksmīga tiesu un probācijas darbinieku sadarbība. Tieši šīs lietas ministre minēja kā priekšnosacījumus, lai Daugavpils tiktu vērtēta kā pirmā vieta, kur būvēt jauno cietumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas