Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jaunietis no Latvijas Maskavā izveidojis miljoniem vērtu biznesu

22 gadus vecais rīdzinieks Ņikita Haļavins ir izveidojis miljoniem vērtu biznesu Maskavā, raksta žurnāls Otkritij Gorod.

Haļavins, kurš savulaik bijis aktīvs protesta kustības dalībnieks pret 2004.gada skolu reformu, šogad ir absolvējis elitārā Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūta Ekonomikas fakultāti.

Jau otrajā kursā uzņēmīgais students no Rīgas nodibinājis pirmo lielo sociālo tīklu lietišķiem cilvēkiem Professionali.ru, kurai tika piešķirta prestižā Runet prēmija. Patlaban resursu ik mēnesi apmeklē 1,5 miljoni cilvēku, un tā vērtība tiek lēsta 11,5 miljonu dolāru apmērā.

Nesen Haļavins īstenojis vēl vienu interneta projektu - ShopogoliQ.ru, kas strauji uzņem apgriezienus Maskavā.

Kopā ar klasesbiedreni un Saules aptieku valdes locekļa Gunta Belēviča dēlu Haļavins atvēris pirmo interneta aptieku Latvijā WebAptieka.lv un vienlaicīgi veiksmīgi tirgo Krievijas iedzīvotājiem nekustamos īpašumus Latvijā.

Kā raksta Otkritij Gorod, Haļavins bieži uzturas Rīgā un uzmanīgi vēro ekonomisko situāciju Latvijā. Pēc viņa domām, eiro ieviešana valsti neglābs. "Latvijai ar tās 30% augsto reālā bezdarba līmeni nepieciešams palielināt izdevumus ražošanas nozarei," uzsver uzņēmējs.

Pēc Haļavina teiktā, ja viņam to piedāvās, viņš ir gatavs piesaistīt lielas investīcijas un noorganizēt spēcīgu komandu ne tikai "profesionāļiem" un "šopoholiķiem", bet arī diviem miljoniem dzimtās zemes iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas