Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jauno novadu mēri - pilns saraksts

Latvijā jaunas domes ievēlētas 109 novados un deviņās republikas pilsētās (Rīga, Jūrmala, Valmiera, Liepāja, Ventspils, Rēzekne, Daugavpils, Jēkabpils un Jelgava). Jaunievēlēto pašvaldību domju pirmajā sēdē vēlēja domes priekšsēdētāju, vietniekus, deputātiem par to aizklāti balsojot. Šobrīd sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību apkopots visu Latvijas novadu priekšsēdētāju saraksts.

KURZEME

Aizputes novada domes sēdē tika izvirzīti divi priekšsēdētāja amata kandidāti – Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Aivars Šilis un "Jaunā laika" kandidāts Artis Čanders, ziņo portāls rekurzeme.lv. Par A. Šili nobalsoja deviņi no 15 deputātiem, pret – seši. Līdz ar to A. Šilis kļuva par domes priekšsēdētāju. A. Čanders saņēma piecas balsis par, bet pret viņu nobalsoja desmit deputāti. Viņš kandidēja arī uz domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, taču ar vienas balss pārsvaru viņu pārspēja bijušais Aizputes domes priekšsēdētājs Juris Grasmanis, saņemot astoņas balsis.

Durbes novada domes sēdē tika izvirzīti divi priekšsēdētāja amata kandidāti – Uldis Strazds no saraksta "Jaunais novads" un Andrejs Radzevičs juniors no Durbes, Vecpils, Dunalkas vienotā saraksta, vēstī portāls rekurzeme.lv. Taču U. Strazds atsauca savu kandidatūru. Līdz ar to aizklāti notika balsojums tikai par vienu priekšsēdētāja amata kandidātu. Par A. Radzeviču nobalsoja desmit, pret – trīs no 13 ievēlētajiem deputātiem. 

Nīcas novada domes pirmajā sēdē par priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais Nīcas pagasta padomes priekšsēdētājs Agris Petermanis (Nīcas novada attīstībai), vēsta protāls rekurzeme.lv. Par viņa vietnieku kļuvis partijas biedrs Jānis Otaņķis. Nīcas novada attīstībai domē ieguvis kopumā desmit deputātu vietas no 13.

Līdzšinējā Nīgrandes pagasta vadītāja un Saldus rajona padomes priekšsēdētāja Indra Rassa (TP) ar 12 no 17 balsīm ieguva Saldus novada domes priekšsēdētājas amatu. Līdzšinējais Saldus mērs Didzis Konuševskis (PS) saņēma piecas balsis. Gan TP, gan PS vēlēšanās ieguva četras deputātu vietas jaunajā novadā.

Partijas "Mūsu zeme" Kuldīgas novada domes deputātu kandidāti iesnieguši sūdzību par pašvaldību vēlēšanās noteikto 5% barjeru, līdz ar to trešdien nevarēja notikt jaunievēlētās novada domes pirmā sēde. Kuldīgas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dambīte-Damberga aģentūrai BNS pavēstīja, ka saņemts paziņojums no Administratīvās apgabaltiesas, kurā informēts par "Mūsu zemes" deputātu kandidāta Arņa Kadiķa un partijas pārstāvja Ulda Kūma iesniegto pieteikumu. Viņi neapstrīd Kuldīgas novada domes vēlēšanu likumību, bet faktu par piecu procentu barjeru, uzskatot to par nedemokrātisku principu, kas neatbilst Satversmei.

Līdz ar to trešdien, kā bija plānots, pirmā Kuldīgas novada domes sēde nenotika. Līdz pirmajai Kuldīgas novada domes sēdei, kas tiek plānota ne ātrāk kā 10.jūlijā, darbu turpina līdzšinējā Kuldīgas pilsētas dome un arī visas 13 pagastu pašvaldības, kas ietilpst Kuldīgas novadā.

Pāvilostas novada domes sēdē trešdien par novada priekšsēdētāju ievēlēts Uldis Kristapsons ("Mēs savam novadam"), aģentūrai BNS pavēstīja Pāvilostas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Gunita Lazukina. Uz Pāvilostas novada domes priekšsēdētāju amatu bija izvirzīti divi kandidāti - Kristapsons un Liene Glezere ("Novadnieki"). Par Kristapsona kandidatūru balsojuši 11 deputāti, par Glezeri - divi. Pāvilostas novada domes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts Jānis Vītrups ("Mēs savam novadam").

Talsu novadā notikusi varas maiņa - Lībagu pagasta padomes vadītājs Miervaldis Krotovs (Zaļo un zemnieku savienība) saņēma 11 balsis, bet pašreizējais Talsu pilsētas mērs Aivars Lācarus (Tautas partija) ieguva vien sešas balsis.

Ventspils novada domes priekšsēdis būs Aivars Mucenieks no ZZS. Viņš bija līdzšinējais Užavas pagasta padomes priekšsēdētājs. Par viņu nobalsoja visi 15 jaunā novada deputāti.

VIDZEME

Apes novadā vienbalsīgi par vadītāju ievēlēta Astrīda Harju (Mēs – savam novadam), vietnieki – Viesturs Dandens, Jānis Liberts un Ārija Ceļmillere - arī ir no partijas Mēs - savam novadam, kura vēlēšanās ieguva desmit no 13 vietām novada domē. Iepriekš savu kandidatūru novada mēra amatam pieteica arī Jānis Liberts, taču sēdes laikā viņš to atsauca.

Par Alūksnes novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Aivars Fomins (Tautas partija), vēsta portāls alūksniešiem.lv (portālā iespējams noskatīties video no domes sēdes). Viņš guva deviņu deputātu balstu atbalstu. Otrs kandidāts bija Dzintars Adlers ("Sabiedrība citai politikai)", par kuru balsoja pieci deputāti. Vienā biļetenā izsvītroti abi kandidāti. Par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Laimoni Sīpolu.  

Ādažu novadā ar 13 balsīm no 15 ievēlēts Normunds Breidaks (Rīgas apriņķa novadu apvienība).

Par Beverīnas novada domes priekšsēdētāju deputāti ievēlēja Māri Zvirbuli, vēsta portāls ziemeļlatvija.lv. Bez viņa uz šo amatu kandidēja arī Cilda Purgale un Austra Blīgzna-Vīķe. M. Zvirbulis ("Brenguļi Beverīnai") saņēma astoņas balsis "par" un piecas "pret". Par C. Purgali ("Tālava") - trīs balsis "par" un piecas "pret". A. Blīgznai-Vīķei ("Jumis") - divas balsis "par" un 11 "pret"," "Ziemeļlatviju". Par novada domes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti Sergejs Melngāršs no vēlētāju apvienības "Kaugurieši" un Vineta Skudra no vēlētāju apvienības "Tālava". Beverīnas novada administratīvais centrs - "Pagastmāja" atradīsies Kauguru pagasta Mūrmuižā.

Par Burtnieku novada domes priekšsēdētāju deputāti ievēlēja līdzšinējo Valmieras pagasta padomes priekšsēdētāju Jāni Leiti, kurš vēlēšanās startēja Tautas partijas sarakstā, vēstī portāls ziemeļlatvija.lv. J. Leitis informē, ka par viņa iecelšanu mēra amatā no 15 deputātiem nobalsojuši astoņi. Otrs mēra postenim savu kandidatūru bija izvirzījis "Vidzemes profesionālās izglītības centra direktors Kārlis Greiškalns. Par viņu balsoja septiņi, bet pret viņa kandidatūru bija astoņi deputāti. K. Greiškalns vēlēšanās piedalījās LPP/LC sarakstā.

Cesvaines novadā ievēlēts Vilnis Špats (JL), kuru atbalstīja 12 deputāti no 13. Viens deputāts novada domes sēdē nepiedalījās.

Par Cēsu novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts līdzšinējais Cēsu mērs Gints Šķenders. Domes sēdē piedalījās visi 15 Cēsu novada domes deputāti. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts tikai viens kandidāts – Gints Šķenders. "Šis būs grūts laiks, kad mums lēmumi būs jāpieņem tā, lai saglabātu un nezaudētu jau paveikto un iecerēto, un arī domājot par attīstību. Būs jāpieņem grūti un sāpīgi lēmumi, kuri ietekmēs visa Cēsu novada – gan Vaives, gan Cēsu – iedzīvotāju dzīvi," atzina novada domes priekšsēdētājs.

Visvairāk balsu Cēsu novadā saņēmusi Tautas partija (TP), kas novada domē ieguvusi 10 vietu. Otrajā vietā Cēsu novadā ir partija "Jaunais laiks" (JL), kas domē ieguvusi divas vietas, savukārt "Sabiedrība citai politikai", Zaļo un zemnieku savienība un "Pilsoniskā savienība" ieguvušas pa vienai vietai.

Inčukalna novadā par vadītāju ievēlēts Arvīds Blaus (JL), par kuru kā vienīgo kandidātu nobalsoja visi 15 novada deputāti.

Ikšķilē par novada mēru ievēlēts Indulis Trapiņš no Jaunā laika, kura sāncensis vēlēšanās uz novada domes priekssēža amatu bija Kaspars Upaciers jeb Ufo (Apvienība Iedzīvotāji). Balsu sadalījums bija 10 pret pieci – mēra amatu neieguva Ufo, taču viņš darbosies Izglītības, kultūras un sporta komitejā. Ufo apvienība vēlēšanās ieguva piecas deputātu vietas. Ikšķiles mēra vietnieks būs līdzšinējais Ikšķiles pašvaldības vadītājs Jānis Rudzītis (Latvijas Zemnieku savienība).

Par Garkalnes novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Silovs (SC)  par kuru tika nobalsots vienbalsīgi ar 15 balsīm. Par viņa vietniekiem kļuva Martiņš Gunārs Bauze–Krastiņš (ZZS)  un Kārlis Bružuks (JL).

Par Gulbenes novada domes priekšsēdi ievēlēta bijusī Daukstu pagasta priekšsēde Sandra Duļbinska (ZZS), par kuru nobalsoja 12 no 17 domniekiem. Uz amatu viņa konkurēja ar bijušo Gulbenes mēru Nikolaju Stepanovu (TP) — viņš aizklātajās mēra vēlēšanās ieguva piecas balsis. Par domes priekšsēdes vietnieku ievēlēts bijušais Lejasciema pagasta vadītājs Dainis Švika (TP). Fotogaleriju par domes priekšsēža vēlēšanām var apskatīt dzirkstele.lv

Jaunpilī par novada jauno domes mēru ar deviņām balsīm ievēlēta – Ligita Gintere (Jaunpils – Viesatas), par viņas vietnieci - Vija Zīverte (Ozols). Novada centrs turpmāk būs Jaunpilī. Par L.Ginteri balsis atdeva deviņi no kopumā 13 jaunā novada domniekiem.

Limbažu novadā par vadītāju ievēlēts Didzis Zemmers (ZZS) ar 14 balsīm no 15.

Līgatnes novada mēra amatā vienbalsīgi ievēlēts Ainārs Šteins (JL).

Madonā varu saglabājusi Tautas partija, jo par novada mēru ievēlēts Andrejs Ceļapīters (TP). Iepriekš tika pieļauts, ka mēra amatu varētu iegūt kāds no Jaunā laika, jo viņi domē ieguva 8 deputāta vietas. Viņi cerēja, ka apvienojoties koalīcijā ar vēl trim partijām, kas ieguva pa vienam mandātam, tiks mēra krēslā. Taču balsojums parādīja, ka trīs balsis, visticamāk, atdeva par TP kandidātu. Oficiāli nosaukt, par ko balsojuši minētie trīs deputāti vienojušies neizpaust. Par A.Ceļapīteru nobalsoja 9 no 17 deputātiem. JL kandidāts uz mēra krēslu bija Valentīns Rakstiņš.

Par Ogres novada domes vadītāju ievēlēts līdzšinējais tā vadītājs Edvīns Bartkevičs no partijas "Ogres novadam" Savukārt par priekšsēdētāja vietnieku tautsaimniecības jautājumos ievēlēts "Visu Latvijai!" biedrs Egils Helmanis, vēsta partijas Visu Latvijai blogs. Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka par otru priekšsēdētāja vietnieci ir ievēlēta līdzšinējā pašvaldības deputāte Vita Pūķe (TB/LNNK).

Pārgaujas novadā ar 7 balsīm par vadītāju ievēlēts Hardijs Vents. Kopumā domē darbojas 13 deputāti.

Raunas novadā par vadītāju vienbalsīgi ievēlēts Andris Neimanis (ZZS).

Par Mārupes novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Mārtiņš Bojārs ("Jaunais laiks"), aģentūru BNS informēja domē. No 15 deputātiem par balsoja 12, pret bija trīs. Par novada domes priekšsēdētāja vietnieci ar 11 balsīm par un četrām pret ievēlēja Tautas partijas pārstāvi, līdzšinējo Mārupes pagasta padomes priekšsēdētāju Līgu Kadiģi.

6.jūnijā notikušajās novada domes vēlēšanas Mārupes novada domē tika ievēlēt pieci deputāti no partijas "Jaunais laiks", četri no Tautas partijas, pa diviem deputātiem no Politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" un Demokrāti.lv un pa vienam deputātam no LPP/LC un Zaļo un zemnieku savienības saraksta.

Par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts partijas "Jaunais laiks" pārstāvis, SIA "R.E.D. namu serviss" valdes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, aģentūra LETA uzzināja JL birojā. Par Jurķi balsoja 16 deputāti, bet pret - divi. Kā ziņots, Ķekavas novada domē ievēlēti 17 deputāti no deviņām partijām.

Par Salaspils novada domes priekšsēdētāju kļuvis no partijas "Jaunais laiks" un apvienības TB/LNNK apvienotā saraksta ievēlētais deputāts Raimonds Čudars, aģentūru LETA informēja Salaspils domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Trukšāne. Čudara kandidatūru atbalstīja desmit no 17 deputātiem. Par Salaspils novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ievēlēts Mihails Rogals (SC), bet par otro vietnieku - Zoja Rimša (JL, TB/LNNK).

Trešdien nenotika Saulkrastu domes jaunā sasaukuma pirmā sēde un tās sasaukšanai paredzēts gaidīt tiesas lēmuma pasludināšanu 10.jūlijā, aģentūru LETA informēja Saulkrastu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa. Domes sēde tika atcelta, jo 16.jūnijā Zaļo un zemnieku savienība iesniedza prasību tiesā par Saulkrastu novada vēlēšanu rezultātu atcelšanu. Ja lēmums būs nelabvēlīgs iesniedzējiem, domes sēde pēc tiks sasaukta desmit dienu laikā pēc sprieduma stāšanās spēkā, un tajā tiks ievēlēts domes priekšsēdētājs.

Siguldas novada domi turpmāk vadīs tās bijušais izpilddirektors, "Rīgas apriņķa novada apvienības" deputāts Uģis Mitrevics, aģentūru LETA informēja Siguldas pašvaldība. Pirmajā domes sēdē par Mitrevica vietnieku ievēlēts iepriekšējais Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers (ZZS).

Smiltenes novada pirmajā domes sēdē par novada domes priekšsēdētāju ir ievēlēts līdzšinējais Smiltenes pilsētas domes priekšsēdētājs Ainārs Mežulis (LPP/LC), vēsta portāls ziemeļlatvija.lv. A. Mežuļa kandidatūra novada domes priekšsēdētāja amatam bija vienīgā, kuru izvirzīja sēdē klātesošie novada deputāti. Par jauno novada domes priekšsēdētāju balsoja 14 deputāti, pret - viens. Sēdē ievēlēja arī Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietnieku. Ar deviņām deputātu balsīm "par" tika ievēlēta I. Vergina.

Strenču novadu vadīs Jānis Pētersons ("Nākotnes vārdā jau šodien"), vēstī portāls ziemellatvija.lv. Par jauno novada domes priekšsēdētāju nobalsoja astoņi deputāti, pret - 5. Vēl šim amatam tika izvirzīta Irina Andrejeva ("Attīstībai un stabilitātei"). Par šo kandidatūru deputāti lēma sekojoši: par - 3, pret - 10. Trešais izvirzītais pretendents Guntis Jukāms savu kandidatūru atsauca.

Valmieras novada jaunais mērs būs Vitauts Staņa no Zaļo un zemnieku savienības. Viņa sāncensis bija Tautas partijas saraksta līderis Jānis Olmanis. Balsu sadalījums bija 10 pret pieci par labu V.Staņas kandidatūrai. Jaunais novada centrs atradīsies Kocēnos.

Valkā par mēru kļuvis "zemnieks" Kārlis Albergs (Latvijas zemnieku savienība), No 15 deputātiem par viņu balsoja astoņi, bet pret bija septiņi deputāti. Uz domes priekšsēdētāja amatu kandidēja līdzšinējā pilsētas domes vadītāja Unda Ozoliņa, kas ir Tautas partijas biedre.

ZEMGALE

Aizkrauklē novada domes priekšsēdētāja amatā būs Vilnis Plūme (TP), kurš vadīja domi arī iepriekšējā sasaukumā, vēsta Staburags. Viņš bija vienīgais izvirzītais kandidāts mēra amatam un par viņu nobalsoja visi 15 jaunā novada deputāti. Aizkrauklē pēc novadu reformas būs vairāk deputātu, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu – turpmāk būs 15 deputātu, bet līdz šim bija 11. Novada centrs būs Aizkraukle.

Aknīstes novadā par vadītāju ievēlēta Ingrīda Vendele , par kuru balsoja septiņi deputāti no 13. Tāpat uz šo amatu kandidēja Aivars Ielejs (ieguva divas balsis) un Lidija Deksne (ieguva četras balsis). Kur atradīsies novada centrs, deputāti vēl nav izlēmuši. Bijušās Aknīstes pilsētas ar lauku teritoriju domes priekšsēdētājas vietnieces I. Vendeles pārstāvētā partija Vienotam novadam domē ieguva piecas deputātu vietas. A. Ieleja partija Mēs - savam novadam ieguva četras vietas, bet Gārsene novadam, no kuras virzīta trešā kandidāte L. Deksne, ieguva trīs vietas. Savukārt saraksts Alejas ieguva vienu deputāta vietu. Par vietnieku ievēlēja Viju Dzeni, kas iepriekš pildīja Asares pagasta padomes priekšsēdētāja pienākumus.

Bauskas novada deputāti par vadītāju ievēlējuši Valdi Veipu, kurš vēlēšanās kandidēja no Pilsoniskā savienības saraksta. Iepriekš V. Veips bija Gailīšu pagasta padomes priekšsēdētājs. Par V. Veipu nobalsoja deviņi deputāti, savukārt Jaunā Laikā pārstāvis Jānis Rumba saņēma astoņu deputātu atbalstu, vēsta Bauskas dzīve. Par novada centru deputāti izvēlējušies Bausku.

Iepriekš Bauskas pilsētas domi vadīja Ārija Gaile, taču viņa uz novada vadītājas amatu nekandidēja. Viņas pārstāvētais saraksts Tēvzemei un Brīvībai/LNNK saraksts domē ieguva ieguva divas deputātu vietas. Novada domē vēl ir pārstāvēts Jaunais Laiks ar četrām deputātu vietām, Pilsoniskā savienība ieguva trīs deputātu vietas, tikpat arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija un Latvijas Zemnieku savienība. Tautas partija pārstāvēta ar diviem deputātiem jaunajā Bauskas novadā.

Jaunā Dobeles novada domes pirmajā sēdē par Dobeles novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Spridzāns (ZZS), kas iepriekš bija Dobeles pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks. Dobeles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Liepa-Pužole aģentūru LETA informēja, ka par novada domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Kaspars Ļaksa ("Jaunais laiks"), kas iepriekš bija Krimūnu pagasta padomes priekšsēdētājs.

Par jaunā Engures novada priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo Smārdes pagasta padomes priekšsēdētāju Gundaru Važu (14 balsis par, 1 - pret), kas ievēlēts no TB/LNNK un TP apvienotā saraksta, vēsta Tukuma Neatkarīgās ziņas. Par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Andri Kalnozolu.

Jaunjelgavas novadu vadīs pašreizējais Aizkraukles rajona padomes izpilddirektors Gunti Libeku (Pilsoniskā savienība). Tas bija vienīgais izvirzītais kandidāts un par viņu nobalsoja 13 deputāti, divi bija pret, vēstī portāls staburags.lv. Jaunjelgava - vietnieks Voldemārs Kurtišs (PS).

Jaunā Jelgavas novada pirmajā sēdē par novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Ziedonis Caune (ZZS), kas iepriekš bija Vircavas pagasta padomes priekšsēdētājs un Jelgavas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks. Jelgavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Traidase aģentūru LETA informēja, ka ievēlēti arī divi priekšsēdētāja vietnieki - Edgars Turks (ZZS), kas iepriekš bija Valgundes novada domes priekšsēdētājs, un Aija Tračuma (LPP/LC), kas iepriekš bija Kalnciema pilsētas domes priekšsēdētāja. Ārpus augstākiem vadošajiem amatiem palikusi agrākā Jelgavas rajona padomes priekšsēdētāja un Jaunsvirlaukas pagasta padomes priekšsēdētāja Inta Savicka (TP).

Jēkabpils novadā par vadītāju ievēlēts Edvīns Meņķis (ZZS), kurš saņēma 12 balsis no 15.

Neretas novada mērs būs Antons Blūms (Vienoti novadam). Jaunie novada deputāti balsoja par diviem izvirzītajiem kandidātiem – A.Blūmu un Juri Zālīti (Mūsu laiks novadam). Ar 9 pret 4 balsīm uzvarēja A.Blūms. Jaunā novada centrs būs Nereta. 

Par Kandavas novada domes priekšsēdētāju kļuvis Rolands Bārenis (PS). Mēra amatam bija divi kandidāti – R.Bārenis (PS)  un Alfreds Ķieģelis (Centriskās partijas Latvijas zemnieku savienība). Aizklātā 15 deputātu balsojumā ar 10 balsīm priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts R. Bārenis. Jaunievēlētajā domē darbosies 15 deputāti (iepriekšējā sasaukumā strādāja 11 deputāti).

Kokneses novadā ievēlēts Viesturs Cīrulis (TP), par kuru vienbalsīgi ievēlēja ar 15 balsīm. Tautas partijai šajā sasaukumā ieguvusi absolūtu vairākumu - deviņas balsis.

Par Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju kļuvusi Gunta Žilde (LPP/LC). Viņa bija vienīgā kandidāte uz mēra amatu. Pagaidām nav izlemts, kur būs novada centrs, taču, visticamāk, tās būs Pļaviņas.

Rundāles novadā par vadītāju ievēlēts Aivars Okmanis (Cilvēkiem un zemei), bijušais Rundāles pagasta vadītājs. Viņš ievēlēts ar 7 no 13 balsīm. Uz amata kandidēja arī Viesturu pagasta vadītāja Aija Udalova (Mēs savam novadam), par kuru nobalsoja pieci deputāti. Viņa, neieguvusi mēra amatu, uzrakstīja iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu. Dome apstiprināja arī pagastu pārvalžu vadītājus, starp kuriem viņa nav. Atgādinām, ka likums neļauj apvienot deputāta un pārvaldes vadītāja amatus.

Skrīveru novada vadītāja būs apvienības "Mēs Skrīveriem" saraksta deputāte Skrīveru pagasta padomes priekšsēdētāja Gunta Lisenko, vēsta portāls staburags.lv. Aizklātajā balsojumā 11 deputātu nobalsoja par, bet divi — pret Lisenko kundzi. Priekšsēdētājas vietnieka amatā vienbalsīgi ievēlēja vēlētāju apvienības "Mēs Skrīveriem" deputātu Pēteri Jansonu.

Par Tukuma novada vadītāju vienbalsīgi ievēlēts līdzšinējais Tukuma pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Šulcs, vēsta Neatkarīgās Tukuma ziņas. Novada domes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti līdzšinējais Pūres pašvaldības vadītājs Aivars Volfs un Tukuma domes izpilddirektors Ēriks Lukmans. Gan novada domes priekšsēdētājs, gan vietnieki pārstāv partiju «Tukuma pilsētai un novadam». Par Tukuma novada domes izpilddirektoru apstiprināja partijas «Jaunais laiks» pārstāvi Māri Rudaus-Rudovski.

Pirmajā Vecumnieku novada domes sēdē priekšsēdētāja amatā deputāti ievēlēja Vecumnieku pagasta padomes bijušo priekšsēdētāju Rihardu Melgaili, vēstī portāls staburags.lv. Bez viņa uz šo amatu kandidēja arī Kurmenes pagasta padomes priekšsēdētājs Agris Kondrāts. Abi viņi pārstāv apvienoto LPP/LC un Tautas partijas sarakstu. Rihards Melgailis saņēma 13 balsis. Savukārt par novada domes priekšsēdētāja vietnieku deputāti ievēlēja bijušo Skaistkalnes pagasta padomes priekšsēdētāju Jāni Kalniņu, kurš vēlēšanās pārstāvēja Zaļo un zemnieku savienību. 

LATGALE

Balvu novada mērs ir Jānis Trupavnieks (TB/LNNK), kurš Balvu pilsētas vadībā bija pirms četriem gadiem, kad viņu nomainīja Tautas partijas pārstāve Ināra Ņikuļina. Viņa būs mēra vietniece, otrs mēra vietnieks būs Andris Kazinovskis no ZZS. Par J. Trupavnieku nobalsoja visi 15 novada deputāti.

Par Līvānu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājs Andris Vaivods (Tautas partija), aģentūru BNS informēja domē. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīta tikai viena kandidatūra. No 14 derīgiem balsojuma biļeteniem 11 balsis bija par, bet trīs pret, līdz ar to par priekšsēdētāju ievēlēts Andris Vaivods, kurš šajā amatā strādā jau gandrīz septiņus gadus.

Priekšsēdētāja vietnieka amatam tika izvirzītas divas kandidatūras - Aija Usāne (Tautas partija) un Maija Spūle ("Jaunais laiks"). No 14 derīgiem balsojuma biļeteniem Aija Usāne ieguva 10 balsu, bet Maija Spūle - četras balsis. Līdz ar to par priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta līdzšinējā priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne, vēsta aģentūra BNS.

Par Rēzeknes novada domes priekšsēdi ir ievēlēts bijušais rajona padomes un Gaigalavas pagasta priekšsēdis Monvīds Švarcs (TP), kurš bija apvienotā JL/PS/TP saraksta līderis. Lielajā Rēzeknes novadā, kurā apvienoti 25 pagasti, visi politiskie spēki vienojušies strādāt kopā un M.Švarcs bija vienīgais kandidāts uz mēra amatu. Par viņa vietnieci ievēlēta Elvīra Pizāne. Pirmajā domes sēdē domnieki arī noteica personas, kas pildīs pagastu pārvaldes priekšnieku pienākumus — 24 pagastos tie būs bijušie pašvaldību vadītāji, kuru vidū ir 11 tagadējie domnieki. Gaigalavas pagastā pārvaldes vadītāja pienākumus veiks izpilddirektors. Rēzeknes novads ir īpašs, jo tajā ir apvienots vairāk pašvaldību, nekā domē deputātu. «Mūsu novads ir arī īpašs, jo cilvēki stāv pāri politiskajām nokrāsām,» Dienai sacīja M.Švarcs.

Citu novadu vadītāju vārdus varat uzzināt kolonnā labajā pusē.


(papildināta ar ziņām par vēlēšanu rezultātiem atsevišķos novados)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOVADU DOMES MĒRI:

Aglonas novads - Andris Badūns (ZZS)

Aizkraukles novads - Vilnis Plūme (TP)

Aizputes novads - Aivars Šilis (ZZS)

Aknīstes novads - Ingrīda Vendele (Vienotam novadam)

Alojas novads - Dace Vilna (TP)

Alsungas novads - Grigorijs Rozentāls (Suitu zeme)

Alūksnes novads - Aivars Fomins (TP)

Amatas novads - Elita Eglīte (ZZS)

Apes novads - Astrīda Harju (Mēs - savam novadam)

Auces novads - Gints Kaminskis (ZZS)

Ādažu novads - Normunds Breidaks (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Babītes novads - Andrejs Ence (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Baldones novads - Karīna Putniņa (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Baltinavas novads - Lidija Siliņa (Mēs - Baltinavai!)

Balvu novads - Jānis Trupovnieks (TB/LNNK)

Bauskas novads - Valdis Veips (PS)

Beverīnas novads - Māris Zvirbulis (Brenguļi Beverīnai)

Brocēnu novads - Arvīds Mēters (TP)

Burtnieku novads - Jānis Leitis (TP)

Carnikavas novads - Daiga Jurēvica (ZZS, JL, "Visu Latvijai!")

Cēsu novads - Gints Šķenders (TP)

Cesvaines novads - Vilnis Špats (JL)

Ciblas novads - Juris Dombrovskis (ZZS)

Dagdas novads - Viktors Stikuts (TP)

Daugavpils novads - Janīna Jalinska (LPP/LC)

Dobeles novads - Andrejs Spridzāns (ZZS)

Dundagas novads - Aldonis Zumbergs (ZZS)

Durbes novads - Andrejs Radzevičs (TP)

Engures novads - Gundars Važa (TB/LNNK)

Ērgļu novads - Guntars Velcis (TP)

Garkalnes novads - Juris Silovs (SC)

Grobiņas novads - Aivars Priedols (ZZS)

Gulbenes novads - Sandra Duļbinska (ZZS)

Iecavas novads - Jānis Pelsis (TB/LNNK)

Ikšķiles novads - Indulis Trapiņš (JL)

Ilūkstes novads - Stefans Rāzna (ZZS)

Inčukalna novads - Arvīds Blaus (JL)

Jaunjelgavas novads - Guntis Libeks (PS)

Jaunpiebalgas novads - Laimis Šāvējs (ZZS)

Jaunpils novads -  Ligita Gintere (Jaunpils – Viesatas)

Jelgavas novads - Ziedonis Caune (ZZS)

Jēkabpils novads - Edvīns Meņķis (ZZS)

Kandavas novads - Rolands Bārenis (PS)

Kārsavas novads - Ināra Silicka (ZZS)

Kokneses novads - Viesturs Cīrulis (TP)

Krāslavas novads - Gunārs Upenieks (ZZS)

Krimuldas novads - Juris Salmiņš (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Krustpils novads - Kārlis Pabērzs (SCP)

Kuldīgas novads - Inga Bērziņa (TP)

Ķeguma novads - Roberts Ozols (ZZS)

Ķekavas novads - Roberts Jurķis (JL)

Lielvārdes novads - Imants Balodis (PS)

Limbažu novads - Didzis Zemmers (ZZS)

Līgatnes novads -  Ainārs Šteins (JL)

Līvānu novads - Andris Vaivods (TP)

Lubānas novads - Tālis Salenieks (Rītdiena)

Ludzas novads - Jevgenija Kušča (SC)

Madonas novads - Andrejs Ceļapīters (TP)

Mazsalacas novads - Gunārs Zunda (Vēlētāju apvienība)

Mālpils novads - Aleksandrs Lielmežs (Vienoti Mālpilij)

Mārupes novads - Mārtiņš Bojārs (JL)

Naukšēnu novads - Jānis ZUments (Vēlētāju apvienība)

Neretas novads -  Antons Blūms (Vienoti novadam)

Nīcas novads - Agris Petermanis (Nīcas novada attīstībai)

Ogres novads - Edvīns Bartkevičs (Ogres novadam)

Olaines novads - Jānis Pavlovičs (LSDSP)

Ozolnieku novads - Māris Ainārs (ZZS)

Pārgaujas novads - Hardijs Vents (Vienoti novadam)

Pāvilostas novads - Uldis Kristapsons (Mēs savam novadam)

Pļaviņu novads - Gunta Žilde (LPP/LC)

Preiļu novads - Aldis Adamovičs (TP)

Priekules novads - Vija Jablonska (TP, TB/LNNK)

Priekuļu novads - Māra Juzupa (LZS)

Raunas novads - Andris Neimanis (Apvienība "Rauna")

Rēzeknes novads - Monvīds Švarcs (TP)

Riebiņu novads - Ilmārs Meluškāns (TP)

Rojas novads - Jānis Zoluds (LZS)

Ropažu novads - Antons Cibuļskis (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Rucavas novads - VIktors Čamans (Novada attīstībai)

Rugāju novads - RIta Krēmere (Vienoti novadam)

Rundāles novads - Aivars Okmanis (Cilvēkiem un zemei)

Rūjienas novads - Guntis Gladkins (JL)

Salacgrīvas novads - Dagnis Straubergs (LPP/LC)

Salas novads - Irēna Sproģe (Vienoti mūsu novadam)

Salaspils novads - Raimonds Čudars (TB/LNNK;JL)

Saldus novads - Indra Rassa (TP)

Saulkrastu novads - Ervīns Grāvītis (TB/LNNK)

Sējas novads - Guntis Liepiņš (Tēvzeme)

Siguldas novads - Uģis Mitrevics (Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Skrīveru novads - Gunta Lisenko (Mēs Skrīveriem)

Smiltenes novads - Ainārs Mežulis (LPP/LC)

Stopiņu novads - Jānis Pumpurs (LPP;Rīgas apriņķa novadu apvienība)

Strenču novads - Jānis Pētersons (Nākotnes vārdā jau šodien)

Talsu novads - Miervaldis Krotovs (Zaļo un zemnieku savienība)

Tērvetes novads - Edvīns Upītis (ZZS)

Tukuma novads - Juris Šulcs (Tukuma pilsētai un novadam)

Vaiņodes novads - Visvaldis Jansons (Vaiņodes novada attīstībai)

Valkas novads - Kārlis Albergs (Latvijas zemnieku savienība)

Valmieras novads - Vitauts Staņa (ZZS)

Varakļānu novads - Modra Vilkauša (Savam novadam)

Vārkavas novads - Antra Vilcāne (Kopsolis)

Vecpiebalgas novads - Ella Frīdvalde-Andersone (Novada attīstībai)

Vecumnieku novads - Rihards Melgailis (LPP/LC;TP)

Ventspils novads – Aivars Mucenieks(ZZS)

Viesītes novads - Juris Līcis (Apvienība)

Viļakas novads - Sergejs Maksimovs (LPP)

Viļānu novads - Arnolds Pudulis (ZZS)

Zilupes novads - Oļegs Agafonovs (SC)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas