Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Jēkabsons: Ārzemniekiem būs garlaicīgi

Ārzemniekiem, kuri skatīsies Latvijas pārstāves Eirovīzijā Anmary dziesmas Beautiful Song videoklipu, tas var šķist garlaicīgs, jo viņiem nav zināmi tādi populāri cilvēki kā Ufo un Andris Freidenfelds, portālam Diena.lv sacīja videoklipu režisors Jānis Jēkabsons.

Kā vēstīts, piektdien prezentēts Anmary dziesmas Beautiful Song videoklips. Režisore - Aija Strazdiņa. Tas filmēts ne tikai Sound Division ierakstu studijā, bet arī Ēdoles pilī.

"Tas ir klasisks Latvijas stila režijā. Ne ar ko neatšķiras no citiem iepriekš Latvijā veidotiem klipiem. Daudz ārzemnieku to skatīsies, bet viņiem tās slavenības neko neizteiks," sacīja jaunais režisors.

Viņš vienlaikus uzsvēra, ka klips ir kvalitatīvs, tomēr varēja "būt aktīvāks un krāšņāks" režijas un  montāžas ziņā. "Mierīgs, mīļš klips," sacīja J.Jēkabsons. Viņš domā, ka klipu cilvēki skatīsies dziesmas, ne paša videoklipa dēļ. "Zinu, ka daudzi cilvēki skatīsies, un tas būs mums zaudējums, jo nepiesaistīsim ar šo klipu citu uzmanību," teica jaunais videoklipu autors.

Viņš skaidroja, ka mūziķiem nav jābaidās strādāt ar jauniem cilvēkiem, jo jaunie "skatās no pavisam cita punkta". 

J.Jēkabsons arī piebilda, ka pēdējais kadrs, kurā redzama Anmary pie lidmašīnas, atgādina aviokompāniju reklāmu. "Viņai bija mati līdzīgi kā stjuartei, apģērbs.Tajā pēdējā kadrā tiešām likās, ka aicina lidot," minēja jaunais videoklipu režisors.

Savukārt scenāriste Līva Eglīte atzina, ka kopumā videklips liekas ļoti klišejisks un pilns ar paņēmieniem, kurus parasti izmanto tīņu auditorijai domātajos videorullīšos. "Eirovīzijai klips neatbilst," uzskata scenāriste. 

"Graujošākais ir pats sākums. Es nosarku to skatoties," pauda L.Eglīte. Viņasprāt, sākumā nofilmētās bekvokālistes, kas acīmredzami nav profesionālas aktrises, tēlo pārāk uzspēlēti. 

Turklāt dziesmai Beautiful song un pašam videoklipam, šķiet, pietrūkst kopīgā – lai arī klipā tiek ilustrētas atsevišķas dziesmas rindas, vienots stāstījums ar nofilmēto materiālu tomēr neveidojas. "Klipam nav arī kulminācijas momenta. Te viss ir tādā plaknē - kā sākās, tā beidzās. Stāstu var apstādināt jebkurā mirklī, nekas no tā nemainās," pauda L.Eglīte. 

Žēl arī, ka daudzie dejotāji, kas izmantoti klipā, nedejo "ar dzirksteli acīs", sacīja L.Eglīte. "Ja Anmary ir starojoša, tad pārējiem starojuma pietrūkst," sacīja scenāriste. 

"Šis ir negatīvs piemērs gadījumam, kad videoklipam ir iedota maza nauda. Ātri kaut kas uztaisīts, lai pēc tam varētu pateikt, sorry, nebija līdzekļu," pauda L.Eglīte. 

"Klipa pluss un mīnuss slējpas vienkāršībā - it kā viss saprotams un skaidrs, bet tai pat laikā viss ir redzēts un nav nekā orģināla," videoklipu novērtēja režisors Dzintars Dreibergs.  

Viņš atzina, ka videoklipam par pamatu ir paņemta ideja par dziedātāju-pelnrušķīgi, un, "cik vien klišejiski var", klips veidots, balstoties uz šīs lineārās formulas. "Formula strādājusi ar Reiniku, un, aiziet, kapēc ne vēlreiz? Bet tā "formuliski" strādājot, tiek zaudēta video dzīvība," pauda Dz.Dreibergs. 

Viņaprāt, Beautiful song videorullītim trūkst humora, mākslinieciskā "piesitiena" režijā un operatora darbā. "Anmarija ir smuka, bet bez sirds, un tas māksliniekam noteikti nenāk par labu," vērtēja jaunais režisors. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas