Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jelgavas dome aizliedz suņu pastaigas Langervaldes mežā

Jelgavas domes deputāti ceturtdien apstiprināja jaunus mājdzīvnieku turēšanas noteikumus, kas paredz arī suņu staidzināšanas aizliegumu Langervaldes mežā, aģentūru LETA informēja domes Sabiedrisko attiecību pārvaldes komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Līdz šim spēkā esošie saistošie noteikumi Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtība Jelgavas pilsētā apstiprināti 2013.gada 28.novembrī. Līdz ar jauno noteikumu pieņemšanu tie zaudēs spēku.

LETA jau ziņoja, ka jaunajos noteikumos līdz ar suņiem un kaķiem minēti arī mājas seski, kuriem, līdzīgi kā kaķiem, jābūt implantētai mikroshēmai. Savukārt, ja tās nav, atrodoties ārpus dzīvnieka īpašniekam piederošās teritorijas, seskam jābūt kakla siksnai ar īpašnieka tālruņa numuru.

Tāpat papildināts saistošo noteikumu aizliegumu saraksts. Kā līdz šim, aizliegts atrasties ar suni pilsētas publiskajā ārtelpā, ja nav samaksāta ikgadēja nodeva par suņa turēšanu, kā arī atrasties ar suni bez pavadas pilsētā, izņemot suņu pastaigu laukumus un mežus. Līdz šim spēkā bija aizliegums par atrašanos ar suni Pasta salā, bet jaunie saistošie noteikumi par vietu, kur staigāt ar suni nedrīkstēs, nosaka arī Langervaldes mežu. Par šo aizliegumu pārkāpšanu draud sods līdz 100 eiro.

Noteikumu mērķis ir nodrošināt veselīgu un tīru vidi Jelgavas pilsētā, lai mājas dzīvnieku turēšana neradītu draudus cilvēkiem un dzīvniekiem, samazināt mājas dzīvnieku radīto traumu skaitu, kā arī novērst dzīvnieku klaiņošanu.

LETA jau vēstīja, ka Langervaldes mežs Jelgavā ir vēsturisks objekts ar senām tradīcijām, kas līdz Otrajam pasaules karam izmantots kā parks pilsētnieku brīvā laika pavadīšanai.

2015.gadā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes, SIA Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts, Latvijas valsts mežzinātnes institūta Silava un LLU dibinātās publiskās aģentūras Meža pētīšanas stacija sadarbības rezultātā Langervaldes mežs atkal ieguvis Jelgavas pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgas atpūtas vietas statusu. Tajā veikti meža kopšanas darbi, izveidots pastaigas celiņu tīkls, tiks būvēti koka tilti, vides instalācijas objekti, kā arī top vides izglītības taka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas