Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JKP, NA un JV, visticamāk, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs atsevišķi

Līdz ar Jaunās konservatīvās partijas (JKP) lēmumu gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēt atsevišķi, visdrīzāk arī nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) un Jaunā Vienotība (JV) veidos atsevišķus sarakstus, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

No JKP līdera, tieslietu ministra Jāņa Bordāna aģentūrai LETA paustā, jau iepriekš izrietēja, ka partija, visticamāk, varētu startēt atsevišķi un trešdien viņš to apliecināja arī Latvijas Televīzijas raidījumā Tieša runa. 

JKP paziņojums sociālajā vietnē Twitter liecina, ka partijas saraksta līderis un mēra amata kandidāts būs pašreizējais Saeimas deputāts Juris Jurašs. 

Vienotības Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis aģentūrai LETA sacīja, ka abas partijas - JV un NA savā starpā vēl pārrunās iespējamo kopīgo sarakstu, taču neslēpa, ka jau iepriekš no NA izskanējusi nostāja - ja JKP veidot kopīgu sarakstu nepiekrīt, tad arī pārējiem jāstartē atsevišķi.

Protams, es uzskatu, ka labāk ir iet visiem kopā, taču negrasos nokārt degunu arī tad, ja būs jāstartē atsevišķi," sacīja Ķirsis. Par JV iespējamo saraksta līderi jau iepriekš minēts pats Ķirsis.

JV līderis Arvils Ašeradens aģentūrai LETA atzina, ka JKP paziņojums par startu atsevišķi ir "pagrieziena punkts" turpmākajiem lēmumiem. Politiskais spēks vēl lems, vai iespējamajās vēlēšanās startēt atsevišķi, lēmumu solot pieņemt pirmdien, 17.februārī, paredzētajā valdes sēdē.

Arī Ašeradens akcentēja, ka joprojām pārstāv viedokli par to, ka pareizāk būtu apvienot spēkus, taču, pieņemot lēmumu, tiks izvērtēti visi radušies apstākļi.

Tikmēr NA Rīgas nodaļas vadītājs Edvards Ratnieks savos komentāros vairāk sliecās uz atsevišķa saraksta izveidi, bez JV. Pēc viņa teiktā, ja lēmums startēt atsevišķi ir oficiāla JKP nostāja, tad ar to, visticamāk, "ir pārvilkta strīpa kopīga saraksta idejai".

"Ja mēs ietu visi kopā un veidotu nacionāli konservatīvu sarakstu, mums būtu lielas priekšrocības, lai parādītu, ka varam vienoties un strādāt visi kopā. Divu partiju saraksts ir mazāk ticama versija," sacīja Ratnieks, neizslēdzot gan iespēju sarunas ar JV vēl organizēt.

Ratnieks arī norādīja, ka par partijas sarakstu līderiem vēl tiks lemts Rīgas nodaļas sēdē, kā arī partijas valdē un pagaidām oficiālu lēmumu par mēra kandidātu nav. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka kā potenciālie varianti tiek izskatīts partijas biedrs Ansis Pūpols un pašreizējais Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis. Arī pats Ratnieks plāno kandidēt vēlēšanās.

Top komentāri

Mākslinieks
M
Tikai to jau arī Krievijai vajag. Vienkārši noturēt Rīgu sev. Un to var izdarīt tad, ja šie startē atsevišķi.
interesanti
i
Idioti, sorry par patiesu apzīmējumu: D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas