Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Juhansone varētu kļūt par EK ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju

Pašreizējā Eiropas Komisijas (EK) ģenerālsekretāra vietniece un bijusī Latvijas diplomāte Ilze Juhansone varētu kļūt par EK aparāta vadītāja pienākumu izpildītāju, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta tīmekļa izdevums Politico.

Pašreizējais EK ģenerālsekretārs Martins Zelmairs paziņojis, ka nākamnedēļ amatu atstās, lai pēc Urzulas fon der Leienas apstiprināšanas par nākamo EK prezidentu kliedētu aizdomas par pārmērīgo Vācijas ietekmi uz Komisiju.

Kā ticamākais Zelmaira pēctecis minēts Francijas pārstāvis Olivjē Gersēns, kurš šobrīd ieņem finanšu departamenta ģenerālsekretāra amatu.

2015.gadā toreizējā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā (ES) tika iecelta Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieka amatā.

Ārlietu ministrijā Juhansone strādā kopš 2008.gada un bijusi valsts sekretāra vietniece, kā arī ES direkcijas vadītāja. Vēstnieces amatā Pastāvīgajā pārstāvniecībā ES viņa iecelta 2011.gadā.

Pirms darba ārlietu dienestā viņa ieņēma augstus amatus Iekšlietu un Tieslietu ministrijā.

2014.Juhansonei piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Vēstniece vadīja Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības darbu Briselē Latvijas pirmās prezidentūras laikā ES Padomē.

Juhansone beigusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti, iegūstot latviešu valodas un literatūras pasniedzējas diplomu, kā arī jurista kvalifikāciju Juridiskajā fakultātē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas