Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jūrmalas domē ekonomē uz opozicionāru rēķina

Jūlija vidū, kad Jūrmalas dome (JD) lepni ziņoja par pašvaldības deputātu atalgojuma samazinājumu, nebija zināma būtiska detaļa. Nedēļu vēlāk tika pieņemts lēmums, kas nodrošināja, ka līdzekļus ekonomē gandrīz tikai uz opozicionāru rēķina, bet lielākajai daļai koalīcijas locekļu atalgojums paliek iepriekšējā līmenī vai pat palielinās.

Šīs situācijas sāls ir JD vairākuma pieņemtais lēmums krietni paaugstināt komiteju vadītāju algas. Iepriekšējā domes sasaukuma laikā komiteju vadītāji papildus deputātu algai saņēma 9,90 latus par katru darba stundu, Diena uzzināja JD. Iepriekšējais pilsētas mērs Ģirts Trencis (TP) stāsta, ka komiteju sēdes lielākoties notikušas reizi mēnesī, retākos gadījumos — divas. To ilgums parasti esot svārstījies no 15 minūtēm līdz divām stundām, tas nozīmē — pat ja kādreiz sēdes notikušas divreiz mēnesī un ilgušas divas stundas, arī tad deputāti par to mēnesī varētu saņemt līdz 40 latiem. Jaunais JD sasaukums izlēma atteikties no stundu darba samaksas un komiteju vadītājiem noteikt fiksētu mēnešalgu 300 latu pirms nodokļu nomaksas, un tas nozīmē vairākkārtēju palielinājumu. Turklāt komiteju skaits jaunajā domes sasaukumā palielinājies no četrām līdz sešām. Tajā pašā laikā jau iepriekš pieņemts lēmums samazināt domes deputātu atalgojumu no 477 uz 300 latiem. Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala — mūsu mājas) un viņa pirmās vietnieces Larisas Loskutovas (SC) atalgojums gan nav mainīts — viņi joprojām saņems attiecīgi Ls 1782 un Ls 1692, savukārt mēra vietnieks izglītības jautājumos Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) un vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Romualds Ražuks (PS) — Ls 1494 līdzšinējo 1602 latu vietā. Tā kā visas sešas domes komitejas, visticamāk, vadīs koalīcijas pārstāvji R.Munkevics, Gatis Truksnis (LPP/LC), Dzintra Homka (SCP), I.Ančāns, Egmonts Krūmiņš (Jūrmala — mūsu mājas) un Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai), sanāk, ka 300 latu saņems tikai opozīcijas pārstāvji un vienīgā ko-alīcijas pārstāve Marija Vorobjova (SC). Citi deputāti, kuri atbalstījuši R.Munkevicu mēra amatā, saņems 600 latu un vairāk.

R.Munkevics skaidro, ka komiteju vadītāju atalgojums mainīts, lai atteiktos no stundu likmes un sēdes vairs netiktu mākslīgi vilktas garumā. Kāpēc paaugstinājums ir tik ievērojams? "Lai celtu komiteju vadītāju nozīmi," skaidro R.Munkevics. Viņš gan nenoliedz, ka atalgojums realitātē samazināts teju tikai opozīcijas deputātiem, bet vairāki koalīcijas pārstāvji pat saņems lielāku algu nekā iepriekš, tas esot jāskaidro ar to, ka koalīcijas pārstāvji uzņemas atbildību.

Jaunā JD grozījusi domes nolikumu, par Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrību daļu turētāja pārstāvi ieceļot R.Munkevicu. Iepriekšējā mēra laikā tā bija JD Ekonomikas un attīstības nodaļa. R.Munkevics skaidro, ka iepriekš tā bijusi mākslīgi izveidota pārraudzība, jo visus lēmumus vienalga esot pieņēmis Ģ.Trencis, savukārt nodaļa bijusi izpildītāja. Viņš sola, ka tiks nomainīti triju kapitālsabiedrību vadītāji, ar kuru darbu viņš neesot apmierināts. Par SIA Jūrmalas namsaimnieks un SIA Jūrmalas attīstības projekti vadītājiem vēl lemšot koalīcija, savukārt darbības ar SIA Jūrmalas siltums vadību kļūst līdzīgas pingpongam. Proti, arī otrajā reizē, kad par JD vadītāju kļūst R.Munkevics, par Jūrmalas siltuma direktoru iecelts Uģis Osis, tas nozīmē, ka viņš jau divreiz pēc kārtas kapitālsabiedrības vadībā nomaina Uģi Vīksnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas