Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JV ārkārtas vēlēšanās galvaspilsētā startēs kopā ar trim Rīgas līgas aktīvistiem

Partiju apvienība Jaunā vienotība (JV) Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs kopā ar trim pilsoņu apvienības Rīgas līga aktīvistiem, aģentūrai LETA pastāstīja partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Šodien JV valdes sēdē politiskais spēks iztirzāja jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos ārkārtas vēlēšanām pašvaldībā, nosakot, ka 7.martā JV domes sēdē tiks stāstīts par politiskā spēka vēlēšanu programmu un vēlēšanu sarakstu.

JV vēlēšanās startēs, neapvienojoties ar kādu citu politisko spēku, taču sarakstā tiks iekļauti arī tādi cilvēki, kas līdz šim nav darbojušies šajā partijā.

Līdztekus bijušajam Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim sarakstā tiks iekļauti arī trīs Rīgas līgas aktīvisti - Rita Eva Našeniece, Kaspars Spunde un Armands Būmanis.

Ķirsis pastāstīja, ka ticama ir arī vēl kādu partijai nepiederošu cilvēku iekļaušana vēlēšanu sarakstā, taču pagaidām sarunas par to ar pašlaik konkrēti nenosauktām personām vēl nav noslēgtas.

Politiskais spēks vēl lems par cilvēku rindojumu sarakstā, taču paredzams, ka Ķuzim tiks piešķirta vieta saraksta sākumā.

"Ķuzis ir gana spēcīgs fundaments, tāpēc viņš būs viena no atslēgas personām sarakstā," teica Ķirsis.

Politiķis ir pārliecināts, ka JV saraksts būs ļoti spēcīgs - līdztekus minētajiem cilvēkiem sarakstā būs arī divi kādreizējie ministri - kultūras ministrs Ints Dālderis un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kā arī vairāki bijušie Saeimas deputāti - Hosams Abu-Meri, Lolita Čigāne un Uģis Rotbergs.

Kā ziņots, koalīciju veidojošajām partijām neizdevās vienoties par kopīgu sarakstu startam ārkārtas vēlēšanās. Jaunā konservatīvā partija startēs atsevišķi. Tā rīkosies arī JV, taču blokus izdevies izveidot Nacionālajai apvienībai un Latvijas Reģionu apvienībai, kā arī partiju apvienībai Attīstībai/Par! un partijai Progresīvie. Par partijas KPV LV startu vēlēšanās skaidrības vēl nav.

Valsts prezidentam Egilam Levitam šodien izsludinot likumu par Rīgas domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanas pašvaldībā notiks 25.aprīlī. Rīgas domes jaunais sasaukums tajās tiks ievēlēts uz vairāk nekā pieciem gadiem.

Top komentāri

Janka
J
Njā Ķirsis laikam ir vienīgais mēra kandidāts, kurš nekur neaizbēga. Bordāns un Bondars uz Saeimu aizdieba, bet Broka no NA pie Saskaņas aizskrēja.
Piedzīt no bastotājiem!
P
Par ārkārtas vēlēšannu organizēšanu vajadzētu izrakstīt solidāru rēķinu tiem, kuri neieradās uz tām sēdēm, kuru dēļ dome bija jāatlaiž.
Neļaut bastotājiem balotēties
N
Tiem, kuru dēļ dome tika atlaista, vajadzētu noteikt aizliegumu kandidēt uz nākamajām vēlēšanām. Citādi tā jocīgi sanāk - balotējas, tiek ievēlēti, lai strādātu, bet pēkšņi - es negribu strādāt. Un tad, kad atlaiž domi, tad atkal - balsojiet par mani! Jo es atkal gribu iekļūt domē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas