Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Kabanovs noraida pārmetumus par atrašanos reibumā darba laikā

Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) noraida visus viņam adresētos pārmetumus par atrašanos reibumā darba laikā, jo tie nav pierādāmi ne juridiski, ne tehniski, teikts parlamentārieša iesniegumā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājam, frakcijas biedram Vitālijam Orlovam (SC).

Kā ziņots, komisija trešdien skatīs jautājumu par Kabanova iespējamo atrašanos reibumā parlamentā darba laikā. Kabanovs iesniegumā raksta, ka laikā, kad Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā tiks izskatīts ar viņu saistītais iesniegums, deputāts atradīsies ārpus Rīgas, tāpēc viņš lūdz pieņemt rakstisko paziņojumu.

"Man rodas priekšstats, ka latviešu nacionālistiem es esmu kļuvis par tādu kā bubuli. Jau ne pirmo reizi mana, valdošo politiķu izpratnē, nestandarta rīcība tiek izmantota, lai radītu nepatiesus un lētus informatīvos paziņojumus, kas nes dividendes etnogrāfiskajiem politiķiem un viņiem pakalpīgajiem, rusofobiju sludinošajiem masu medijiem. Tieši mans balsojums jautājumā par cienījama pedagoga [40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska] atbrīvošanu no amata un ironiska piezīme "Rafaļska lietas" sakarā kļuva par cēloni kārtējam troksnim masu medijos," norāda politiķis.

Viņš ironizē, ka Latvijā vairs nav aktuālāku problēmu par Kabanova organisma stāvokli 25.septembrī. "Taču visas man adresētās apsūdzības nav pierādāmas ne juridiski, ne tehniski, tāpēc es tās noraidu. Vēl jo vairāk, mana rīcība apakškomisijas sēdes laikā bija daudz adekvātāka nekā pārējiem sēdes dalībniekiem. Atšķirībā no šiem šovinistiskās dvingas apdullinātajiem politiķiem, kuri piedāvāja no tiesiskā viedokļa absurdu risinājumu - atņemt Rafaļskim pilsonību, es darbojos likuma ietvaros, saglabājot savu godu, kura nav "stukačiem" ar deputāta mandātu," uzsver opozīcijas deputāts.

Viņš norāda - ja deputātiem no valdošajām partijām kārtējo reizi ir radusies vēlēšanās demonstrēt savu "nacionālo stāju", tad tās ir viņu tiesības. Kamēr viņiem ir vairākums Saeimā, ar to esot jārēķinās. "Varat mani "apzīmogot", taču paturiet prātā, ka ne jūs esat mani darba devēji. Tāpat saviem ideoloģiskajiem ienaidniekiem varu apliecināt, ka vēlētāju vidū manas pozīcijas atbalsts ir daudz lielāks nekā jebkuram no krievvalodīgos vajājošajiem ziņu pienesējiem," pauž deputāts.

Kā ziņots, apvienības Saskaņas centrs (SC) Saeimas frakcija izvērtēja deputāta rīcību, iespējams, uz darbu parlamentā ierodoties pamatīgā alkohola reibumā. Lai arī frakcijā notikušās sarunas un pieņemtie lēmumi netiek atklāti, SC frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs sola, ka līdzīgi gadījumi vairs neatkārtosies.

25.septembrī Kabanovs pēc apakškomisijas sēdes, kur daudzi, tostarp žurnālisti, pamanīja viņa savādo izturēšanos, viņš ar žurnālistiem nebija runīgs, vairākkārtīgi atsakoties atbildēt uz jautājumu, vai ir lietojis alkoholu. Vēlāk pēc ilgas taujāšanas viņš žurnālistiem noliedza, ka būtu bijis alkohola reibumā.

Notikums norisinājās, kad Valstiskās audzināšanas apakškomisija skatīja jautājumu par nepieciešamību rekomendēt 40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska atlaišanu saistībā ar viņa izteikumiem par nelojalitāti valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas