Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kaimiņš: Ar lēmumu aizliegt kanālu RT Latvija var rādīt piemēru citām valstīm

Ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu aizliegt septiņas RT grupas programmas Latvija var rādīt piemēru citām valstīm, uzskata Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš aģentūrai LETA norādīja, ka viņš pozitīvi novērtē NEPLP lēmumu, atgādinot, ka pirms Jāņiem ar grozījumiem likumā padomei piešķirtas plašākas pilnvaras, lai tai būtu lielāki "ieroči" cīņai pret Krievijas propagandu.

"Tas ir apsveicami, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, sargājot iedzīvotāju prātus no tiešākās Kremļa propagandas, aizliedz šādus kanālus. Šaubos, ka Kremļa naratīvs būtu jādzird Latvijas nodokļa maksātājiem. Bet ir vēl daudz kanālu, kas aizskar cieņu un godu Latvijai dažādos apskatos, bet šie kanāli ir pieejami tikai interneta vidē, piemēram, "Rossija-1". Esam dažām valstīm aizgājuši pa priekšu, varam parādīt piemēru, un tas ir labi," teica Kaimiņš.

Jautāts, vai šāds lēmums, viņaprāt, neradīs plašu neapmierinātību krievvalodīgo vidū, Kaimiņš pastāstīja, ka, piemēram, Saeimas smēķētavās nereti ir ieslēgta kāda RT programma. "Vienmēr būs tādi, kas ir neapmierināti, bet ir pagājuši 30 gadi. Lai arī kanāls raida arī angļu valodā, naratīvs paliek tas pats. Mums ir pienākums sargāt savu informatīvo telpu un iedzīvotāju prātus. Mums nav jājūtas vainīgiem un sodītiem par to, ka mēs tā darām," pauda politiķis.

Deputāts skaidroja, ka rudenī komisijas dienaskārtībā būs nākamie likuma grozījumi, kuru mērķis būs ierobežot viltus ziņu portālu darbību. 

"Jautājums par mājaslapām vēl ir atvērts. Tas ir jautājums par naida runu, viltus ziņām, klikšķu lapām. Darbosimies, lai ierobežotu viltus ziņu lapas, kas ar saturu latviešu valodā tiražē tendenciozu, negodīgu informāciju, apmelo cilvēkus un ar klikšķiem pelna naudu," teica deputāts.

Kā ziņots, ievērojot ES Padomes noteiktās sankcijas, NEPLP nolēmusi aizliegt Latvijā izplatīt septiņas RT, kas iepriekš bija zināms kā Russia Today, grupas programmas, mudinot tā rīkoties arī citām ES valstīm.

Kā informēja NEPLP, kanāli RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV aizliegti, jo atrodas ES Padomes noteikto sankciju par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pakļautas personas - Dmitrija Kiseļeva - faktiskā kontrolē, valdījumā un vienpersoniskā pārziņā. NEPLP uzsvēra, ka RT Latvijas drošības iestāžu vērtējumā ir ietekmīgākie Krievijas propagandas kanāli rietumos.

Top komentāri

☜♡☞ Valdis Vīrs ☜♡☞
Tad pasaule jau soli priekšā, jo tie kas piekrāpj 86% savu vēlētāju žigli dodas mājup un noliek mandātu. Bet tam vajag dūšu nevis būt diegabiksim
Z Līvmane
Z
Jo mazāk kremļa mēslu, jo svaigāks gaiss!
Atkal
A
Kaimiņam vajag mazāk dzert, bet skatīties realitātei acīs: neviena valsts Latvijas piemēram nesekos: tas nav noticis ar Dombrovska "success story" receptēm, un tas nenotiks arī ar RT: cilvēkiem ir pieejams internets. Kas attiecas uz tādām valstīm, kā Vācija, tai pie vienas vietas, ko domā Latvija: tā gan pirks Krievijas gāzi, gan arī atļaus RT. Kaimiņ nolaidies uz zemi, labāk pastāsti, ko par tevi raksta pietiek.com par tavu braukšanu alkohola reibumā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas