Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kalnmeiers, citējot Kļaviņa telefonsarunu: Viņam nepateica par sāktu kriminālprocesu

Mandātu nu jau nolikušā deputāta Askolda Kļaviņa (ZZS) lietā nebija izpausta informācija par sāktu kriminālprocesu, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Piebilstot, ka viņam dota atļauja publiski nolasīt daļu no noklausītajā telefonsarunā paustā, Kalnmeiers izklāstīja, ka Kļaviņš 15. maijā telefoniski brīdināts, ka "tur taisās ierosināt lietu pret tevi un prasīšot atļauju deputātiem uzsākt tur ko tur, un tas ir stāsts par tiem izdevumiem."

Pēc tam Kļaviņam vaicāts: "Vai tev nevajag uzsākt, pirms tur kaut kas sācies?" un vēlāk vēl teikts - "ja viņi ierosinās tur kaut kādu lietu, tas jau, saproties, pats fakts ir nepatīkams."

Ģenerālprokurors atzina, ka Kļaviņam, kā jau publiski izskanējis, zvanījis ekspolitiķis Indulis Emsis, taču ne viņa telefona sarunas noklausītas.

Brīdī, kad šī telefonsaruna fiksēta, kriminālprocess pret Kļaviņu bijis sākts jau divas nedēļas, tāpēc patiesībai neatbilstot izskanējušais, ka Emsis Kļaviņam izpaudis informāciju par sākto izmeklēšanu, uzsvēra Kalnmeiers. Tāpat, pēc viņa teiktā, nepamatoti ir apgalvojumi par premjera Māra Kučinska (ZZS) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jēkaba Straumes saistību ar šo lietu, taču vēl jānoskaidro, kurš publiskajā telpā nopludinājis informāciju no KNAB.

Kā zināms, KNAB ir sācis kriminālprocesu pret Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Kļaviņš pēc kļūšanas par liepājnieku bija sācis saņemt piecreiz lielāku transporta kompensāciju.

Žurnāls Ir iepriekš vēstīja, ka Kļaviņu par KNAB sākto kriminālprocesu saistībā ar viņa saņemtajām transporta kompensācijām telefoniski pabrīdinājis Emsis, bet KNAB šo telefonsarunu noklausījies. Tāpat iepriekš izskanējis, ka informācijas izpaušanā, iespējams, iesaistīts arī Kučinskis.

Izdevumā rakstīts, ka avotu sniegtās liecības liek domāt, ka Emsis par faktu, ka pret Kļaviņu sākts kriminālprocess, varētu būt uzzinājis pēc tam, kad to ZZS biedriem, kuriem tobrīd bija jālemj par vēlēšanu sarakstu veidošanu, izstāstījis Kučinskis.

Tikmēr Kučinskis vairākkārt noliedzis, ka būtu izpaudis informāciju, un pašreizējo situāciju nodēvējis par "mērķtiecīgi no mušas uzpūstu ziloni" priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Top komentāri

auditors
a
nav divu domu , kļaviņu brīdinājis straume , k';anekā ar zēzēesesiešu balsīm vairākumā iestumts knābja krēsla , tātad savējie ir par sū*iem jābrīdina savlaicīgi , protams nevar pa taisno , bet izmantoja veco aizmāršu( traktierī padi*sa lembes naudas kuli ar piķi kurš bija domāts balsotājiem ) vemzi , kurā kārtējo reizi aizmirsis kas zvanījis jo pusgads ripā , gan jau ka kalnamaijiers ( nav jau citādi pie amata beņķa ticis , tāpatvien jau kā straume) visu šo paskvilu labi zin , bet svojaki jau zolidarizējas , bet kļaviņš noteikti likvidēja failus , kā ticis pie ļimoniem strādādams Rīgas domē. Lūdzu neaizmirst vēlēšanu rītā , ši partija programkā neraksta ne vārda par korupcijas izskaušanu.
Otkats Baigais
O
Jūrmalā viss pa vecam. ZZS un Saskaņa rullē.
ha
h
Cik viegli apiet Latvijas likumus! Galvenais ir mācēt runāt pieņēmuma formā, "caur puķēm" un "lasīt starp rindiņām", jo institūcijas likumus lasa kā instrukcijas un netulko tos pēc būtības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas