Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kalnmeiers kritizē prokuroru disciplīnu un brīdina par algu samazināšanu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir kritiski noskaņots pret pašreizējo prokuroru disciplīnu un kā vienu no risinājumiem saskata algu samazināšanu.

Kalnmeiers šodien ikgadējā sanāksmē par prokuratūras darba rezultātiem 2013.gadā paziņoja, ka pagājušā gadā disciplināri sodīti 16 prokurori, kas ir par par diviem mazāk nekā gadu iepriekš. Lai arī šogad pagājuši vien pāris mēneši, Kalnmeiers jau tagad zinot, ka būs disciplināri sodīti prokurori. Acīmredzot visefektīvākais sods disciplīnas uzlabošanai būtu algas samazināšana.

"Tas [sodīto skaita samazinājums], protams, priecē, bet tas nav nekāds pašmērķis, jo šogad atkal esam iesākuši ar strauju šī sliktā rādītāja pieaugumu. Es jau tagad zinu, ka būs bargi sodi prokuroriem par to, ka nepilda savus tiešos pienākumus, kādi viņiem ar likumu ir uzlikti. Diemžēl citu reaģēšanu es neredzu. Šī jau man ir ceturtā gada pārskata sanāksme, ko es vadu, un vienmēr ir runāts par uzraudzības darba kvalitāti un prokuroru pienākumu pildīšanu tiesā. Nav šī rezultāta. Un, lai cik tas nebūtu skumji, visefektīvākais ir darba algas samazinājums. Tad cilvēks beidzot sāk saprast, ka par nekvalitatīvu darbu ir jāsaņem mazāks atalgojums. Tas iedarbojas un tad dod rezultātus," uzsvēra Kalnmeiers.

Pagājušā gadā četriem prokuroriem ir izteiktas piezīmes, desmit piemērots rājiens, bet divi prokurori izpelnījušies mēneša amatalgas samazinājumu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas