Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš drošs, ka valdībai izdosies atsevišķu profesiju pārstāvjiem uzlikt pienākumu obligāti vakcinēties pret Covid-19

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagaidām neredz šķēršļus, kuru dēļ valdībai varētu rasties sarežģījumi pieņemt Ministru kabineta noteikumus par pienākumu atsevišķu profesiju pārstāvjiem obligāti vakcinēties pret Covid-19.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš atzina, ka valdība ar Ministru kabineta noteikumiem pēc būtības grib ieviest ļoti līdzīgas prasības tām, kas bija iekļautas likumprojektā, kura virzību Saeima apturēja. Diskutējamas vēl būšot vienīgi detaļas.

"Vēl notiek diskusijas, tieši kuras tās profesijas un kādas tās situācijas būs, bet ir skaidrs, ka caur Ministru kabineta noteikumiem mēs to noteiksim. Kā mēs gribējām jūlijā, tā mēs to tagad noteiksim," solīja premjers.

Vaicāts, vai neparedz atsevišķu koalīcijas partneru, piemēram, Nacionālās apvienības iebildumus pret šādas kārtības noteikšanu, Kariņš atbildēja noraidoši, uzsverot, ka otrdienas valdības sēdē neviens ministrs neizteica nekādus iebildumus pret šādiem plāniem. "Tātad es pieņemu, ka, ja valdībā visi ministri piekrīt, tad valdībā šis atbalsts ir vienbalsīgs," norādīja Kariņš.

Viņš arī uzsvēra, ka saskaņā ar iecerēto kārtību iekļūšanai publiskajās iekštelpās būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts, vēl tikai esot jāizšķiras, vai pietiks ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu, vai arī obligāti būs vajadzīgs vakcinēšanās vai pārslimošanas apliecinājums.

Par jauno kārtību valdība varētu lemt nākamnedēļ. Daļa no tās varētu stāties spēkā oktobra otrajā nedēļā, bet daļa - 1.novembrī. Līdz ar to Kariņš kārtējo reizi aicināja nevakcinētos iedzīvotājus nevilcināties, bet doties pēc valsts apmaksātās potes pret Covid-19 jau šodien, tādējādi atvieglojot dzīvi gan sev, gan visai pārējai sabiedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas