Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kariņš: Ja situācija mainīsies, lemsim par uzlabojumiem iedzīvotāju atbalsta sistēmā

Ja energoresursu cenu situācija vēl būtiski mainīsies, valdība lems par uzlabojumiem iedzīvotāju atbalsta sistēmā, šorīt TV3 uzsvēra premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Valdība vakar pieņēma lēmumus par atbalsta pasākumu īstenošanu, lai palīdzētu iedzīvotājiem pārvarēt nākamo apkures sezonu, kas tiks aizvadīta ļoti augstu energoresursu cenu apstākļos. Valdības pieņemto atbalsta pasākumu vērtība tiek lēsta ap 430 miljoniem eiro.

Premjers atzina, ka viņu joprojām uztrauc, kā valsts izies cauri šai ziemas sezonai, jo Krievija turpina karot un attiecīgi turpinās arī spiediens uz energoresursu cenām.

Kariņš cer, ka ar valdības nolemto atbalstu iedzīvotājiem pietiks, bet, "ja situācija mainās, mēs arī varētu vēl kaut ko uzlabot vai mainīt atbalsta sistēmā".

Pašlaik valsts budžetā inflācijas dēļ ir būtisks ieņēmumu pieaugums, kas aptuveni sedz atbalsta paketes izmaksas, atzina Kariņš.

Politiķis atzīmēja, ka pasaules tirgi piedzīvo kara radītu šoku, bet viņš domā, ka uz nākamo apkures sezonu situācija būs normalizējusies un cenas stabilizējušās, līdzīgi kā pašlaik jau redzams ar naftas cenām.

Pēc Kariņa domām, Baltijas reģionā gāzes cenas stabilizēsies arī brīdī, kad sāks strādāt Igaunijas sašķidrinātās gāzes termināls, tomēr kopumā gaidīt, ka viss vienā dienā kļūs lēts, arī nav pamata.

Premjers stāstīja, ka valdības līmenī tiekot domāts, vai un ko varētu mainīt regulējumā, lai stimulētu daudzdzīvokļu māju siltināšanu, piemēram, esot doma, ka varētu mainīt principu, kā notiek lēmuma pieņemšana par mājas siltināšanu, proti, ka 50% mājas iedzīvotāju parakstu būtu jāsavāc nevis mājas siltināšanas veikšanai, bet gan tad, ja ierosināto siltināšanas procesu vēlas apturēt. Politiķis gan atzina, ka šajā jautājumā vēl ir daudz analizējumu aspektu.

Ministru prezidents cer, ka arī augstās apkures cenas spiedīs iedzīvotājus vairāk domāt par māju siltināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas